Обединение… срещу властта!

печат

На 9 юли българският народ изведнъж се размърда в съня си.
Повод дадоха бандитите, които пазят закона, като безцеремонно погазиха всякакви демократични маски. Насилието, крепящо всяка власт, бе демонстрирано срещу по-слабата президентска власт и срещу неколцина режисьори-циркаджии, опитващи се да се правят на „граждани“.
Без да страдат от излишни симпатии към потърпевшите, хиляди хора излязоха на площада още същия ден, за да припомнят на властта, че все още има нужда да се прикрива, когато бие. Протестите продължават вече десети ден, полицията се стреми да бие хората зад прикритието на колоните, които крепят държавната власт, а правителството изглежда все по-нестабилно.

Разделението е едно

Всякакви политици скокнаха да овладеят гражданското недоволство. Тръгнаха на битка за България. Многострадалният президент се завайка срещу мутрите. Кандидатите за съдебната власт остро се завайкаха срещу полицейското насилие. Опозицията защитава върховенството на закона. Срещу тях стоят правителството, прокуратурата и по-голямата част от държавната машина. Те… също са срещу мутрите и насилието, и защитават върховенството на закона!
Уж всички искат да ни обединят (под своята власт!). А непрекъснато ни убеждават, че се делим – на леви и десни, умни и глупави, красиви и грозни, предприемчиви и мързеливи, турци и българи.
Но и пред „сараите“ на Доган, и в „триъгълника на властта“ си пролича истинското разделение: между обикновените хора, търсещи начин да преживяват, от една страна, и милионерите и техните слуги – от друга.

Стражари и апаши

Докато всички политици и милионери ни увещават за повече закон и власт, докато се опитват да сведат недоволството до въпроса „Оставка или не?“, мизерията продължава да расте. Кризата с COVID-19 някак много бързо мина на заден план, някак между другото законът потисна още повече работниците – под овациите на казионните синдикати.
Всъщност най-мизерстващите хора, които дори не работят, а трудно преживяват ден след ден в цигански гета, изоставени села и пропукани панелки, още не са потърсили своето. Те са още по-лесни за манипулиране от „полезните идиоти“, подпомагащи нечия власт. Повечето сред най-мизерстващите се вълнуват от протести и избори дотолкова, доколкото могат да заработят някой лев в агитката на по-платежоспособния бандит.
Онова, което политиците наричат демокрация, не отговаря на името си. Не е власт на народа, а власт на организирани банди, които ту се хапят, ту – облизват взаимно, в борба за по-голяма власт над обществото. Законът за тях не е дори врата в полето, а бухалка или полицейска палка, с която пребиват всеки, който опита да им попречи. Когато ни призовават да защитим институциите на демокрацията, всъщност искат да защитим правилата на играта, която играят срещу нас.
Загубилият е целият народ. Пенсионерите изпосталяват с по две кисели млека и хляб на ден. Циганите не доживяват и пенсия. Децата затлъстяват от малки, откъснати от родителите си и хранени с евтини боклуци. Работещите така печелят от труда си, че предпочитат да го правят на хиляди километри оттук. И по възможност да вземат и децата и бащите си със себе си.
Спечелилите печелят само за себе си. „Сараите“ на Доган са само малка част от собствеността на неколцината милиардери и хилядите милионери, които владеят всичко значимо в страната. Те формират класа от гешефтари, която пази груповата си власт безкомпромисно. Богаташи като Божков и Пеевски, политици като Борисов и Корнелия, са бушони, които да прегорят, ако се вдигне напрежението – тогава те се оттеглят от сцената и потъват в неизвестност да си харчат изработените в полза на олигархията милиони, като граждани на света. Няколко милиарда може да сменят собствениците си, но властта на милиардерите остава.

Държавността крепи бандитите

Собствеността е свещена и неприкосновена за всяка държава. Тя е форма на власт върху предметите, а чрез тях – и върху хората. Няколко хиляди бандити са преобразували властта си, придобита и съхранена с насилие, в собственост, и я използват, за да увеличават властта си да упражняват насилие.
Протестите започнаха като чудесен признак на пробуждане и пример за самоорганизация. Но ако продължат в защита на такава „демокрация“, с искания за „нормална“ или „правова“ държава, „оставка“ на правителството и замяната му с ново, само ще укрепят системата на ограбване. Това не е и никога не е било демокрация (народовластие)! Никъде няма „правова“ държава! А България е точно толкова „нормална“, колкото всички останали държави – и в тях малцина бандити управляват стадо манипулирани хора.

Да се живее става наслаждение

Самоизяждайте се и ще бъдете изядени! Да се живее става наслаждение.

Това изрекъл немският хуманист и рицар Улрих фон Хутен, изправен пред гледката на воюващите католишки и протестантски фанатици. Това можем да кажем и ние, наблюдавайки схватките между двата клана на българската мафия. Делбата между тях не е заради „модели на управление“, програми и идеи, нито за разлики в „нравствените“ им императиви. Борбите на такива образувания са били и си остават борби за власт и пари. При това – за много пари. Още по-важно за разбиране на ставащото е обстоятелството, че зад всякакви мафиоти и патриоти, опитващи да водят недоволните за носа, стоят геостратегически, финансови и търговски интереси на по-големи или по-малки империалистически хищници.

Нашето предложение

На онзи, който иска да разчупи системата на ограбване, ние, организираните анархо-комунисти, предлагаме обединение. Между всички хора, отхвърлящи властта от човека над човека, и по-конкретно нейните съвременни проявления – държавността и собствеността. Работа за изобличаване на жестоката експлоатация на обезвластените от страна на държавниците и капиталистите. Работа за създаване на организирани ядра на основата на солидарността и взаимопомощта сред потиснатите хора. Работа за изработване на революционна програма за унищожаване на властта в България.
Главната задача на революционната пропаганда е да помогне на онова, което е останало от народа. Богаташите изпиват силите му с грабеж. Политиците и техните подлоги го замайват с лъжи. Властта го превръща в умиращ организъм, обречен да подхранва до последен дъх паразитите си. Нашата цел е да му помогнем да се превърне в Народ. Да възстановим доверието и солидарността между обикновените хора и да им помогнем да се организират срещу паразитите. Срещу Властта, с нейните олигарси, биячи и прокурори, да противопоставят Антивласт, организирана чрез комуни, милиции, общи събрания и съвети.
В противен случай България ще остане да съществува, но в нея няма да има нито българи, нито турци, нито цигани. А само стадо поданици, които блеят под прозорците на политиците за подаяния и оставки. Каравелов казваше, че

Касапинът коли най-кротките крави, а дивите вълци са живи и здрави!

Ако искат да станат вълци, овцете трябва да извадят зъби, като се организират за борба!

18 юли 2020 г.
Федерация на анархо-комунистите в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *