Революционно анархистко действие – атака над възпоменателното шествие за Клането в Суруч

печат

Тяхната борба беше наша, тяхната битка ще продължи в нашата!

През юли 2015, 33 революционери които бяха потеглили да възстановяват Кобане, град разрушен и ограбен от бандите на ИДИЛ, бяха изклани от кръвожадната държава и бандите на ИДИЛ. За възпоменание на избитите революционери и за да запазим техните борби живи, бяха проведени възпоменателни акции на четвъртата годишнина от клането в Кадъкьой, Истанбул и Къзълай, Анкара по инициатива на младежките организации, включително и Анархистката Младеж.

В точният час на убийството от преди 4 години, беше проведено възпоменание на гробовете на нашите другари, избити от кръвожадната държава и бандите на ИДИЛ. Тридесет и трима другари получиха обещание за изпълнение на несбъднатите им мечти и да бъде потърсена сметка на виновниците за това което им беше причинено.

Всички революционери и семействата, загубили близки в Суруч се събраха в 18:00 ч. в Кадъкьой, на улица Халитаа, за седящ протест в памет на тридесет и тримата революционери. Протестиращите скандираха, че хората избити от държавата и бандите на ИДИЛ все още живеят в борбата. По време на седящия протест речи произнесоха семействата както на загинали така и на живи другари.

Несправедливостта, потисничеството и насилието, срещу което се бореха загиналите ни другари, бяха упражнени и срещу хората събрали се да почетат паметта им.

След седящия протест в Истанбул беше проведено шествие към Операта Сюрея, сборна точка за възпоменателното събитие в парка Мехмет Айвалитас. То беше подложено на непрекъснати атаки от кръвожадната полиция, изпратена от също толкова кръвожадната държава. Шествието, организирано от младежките организации в Анкара, също бе подложено на атаки от полицията. Осем революционери бяха задържани. След атаката на полицията беше проведено събрание в Къзълай, беше показано още веднъж че няма да отстъпим на кръвожадната държава. Революционерите, които не напуснаха улицата, показаха че Справедливост за Суруч няма да бъде спряна с атаки

Кадъкьой e барикада

Полицията, която принуди революционерите да отстъпят чрез атаки, задържания и заплахи още веднъж се увери, че Кадъкьой е барикадиран. Тридесет и трима другари се бориха на улиците и площада, както се вижда от снимките. Полицията използва насилие, за да потуши гнева на революционерите, те отговориха със слогани и барикади на решителната полицейска атака. Кадъкьой още веднъж се превърна в поле на борбата и съпротивата.

По време на непрестанните си атаки, полицията задържа двадесет революционери, включително трима другари от Анархистка Младеж. От Халкедон до Бахари, барикади бяха построени на всички улици на Кадъкьой.

Борбата на тридесет и тримата анархисти и социални революционери, избити в Суруч, е наша борба. Техните мечти не могат да бъдат прекратени с бомби, атаки, задържания и заплахи. Тяхната борба е наша, нашата борба ще продължи

Да живее Революцията!

Да живее Анархизма!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.