Златко Златков за народа и революцията

печат
Златко Златков е от поколението анархисти, изградили се в годините на Втората световна война. Още в първите години на болшевишкия режим избягва от преследванията в страната и стига чак в Нова Зеландия. Оттогава до днес той не спира да сътрудничи на организацията и да подкрепя българските анархисти, според силите си.
В този запис му задаваме въпроса, който традиционно се задава в предаването на „Блогът на Мавракис“ – как да направим революция днес.

1 коментар

 • Zlatko Zlatkoff

  REVOLUTION OR CAPITALIZM???
  КОМЕНТАР – отговор на Златко, и на Мавракис рецепта, за не революционно – мирно освобождение на народите, също и на моето собствено ИНТЕРВЮ.

  Както забелязвате, аз съм жертва на болшевишката идиотска система и отломка на едно от най великите движения в България „АНАРХИЗМА“.Моето говорене на български език, въобще не използван– не практикуван далеч от роден край, е съвсем изостанал!!! Това ми причинява голямо стеснение и не достатъчно ясно литературно съсредоточено отговаряне в интервюто, на въпросите зададени ми от Златко. Тук аз искам да се поправя в отговора си, където Златко споменава за неговите въпроси при сътрудничеството си с Мавракис, за рецепта на Мавракис, наместо революционното действие на революция. Той предлага „ОПАСНАТА ОРГИНАЛНА ВЛАСНИЧЕСКА РЕФОРМИСКА ОПОРТЮНИСТИЧЕСКА РЕЦЕПТА, ПО МИРЕН (черковен) НАЧЕН НА ДЕЙСТВИЕ ДА СЕ РЕАЛЗИРАТ ИДЕИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ от капитализма“. Рецепта,опитвана и практикувана много пъти, както в Русия лъже комунизма на Ленен, Сталин и Троцки, така и в Испания и понастоящем до нейде при нашата съседка Гърция. Аз предлагам както на Мавракис (поддръжник на сириза партия и правителство) така и на Златко да хвърлим бягал поглед в историческите три нещастни случаи. Да проследим последиците на всички свободолюбиви движения и наивни вярващи борци революционери жертвали се за свободата на народа.

  1) Руската народна революция постави западните велики сили в истинска суматоха и паника, не толкова за Русия, а за собствените си капиталистически държави, където социалните свободолюбиви движения бяха в възход готвещи се за настъпващата СОЦИЯЛНА РЕВОЛЮЦИЯ. Руската революция и народ, навсякъде по места организираха и създадоха по анархистичен стил СВОБОДНИ НЕЗАВИСЕМИ СЪВЕТИ за собственото си освобождение. Ленин с благословията на западните сили, е изпратен да влезе и насилствено предложи неговия „лъжлив държавен социализъм – капитализъм“. „Много добра въдица за ловене беззащитни риби“ известена с баналното лъжливо име, „диктатура на пролетариата“, за собствено освобождение. Планът и лозунгите му той използва, тези на свободните народни съвети, с обещание „Първо народна социалистическа власт – управление, втория етап комунизъм и в третия етап държавната власт сама да отпадне като ненужна, отваряйки крепостните врати за безвластно свободно общество на АНАРХИЗЪМА“. По добро разрешение на сложния и костваш милиони жертви въпрос „здраве му кажи.“Този гении лъжец, още в самото начало на революцията започва да унищожава с неговите партийни чекистки кучета АНАРХИСТИТЕ и техните клубове плюс установените от народа СВОБОДНИ СЪВЕТИ, замествайки ги с болшевишките комисари и комитети. По този начин превърна народната революция в гражданска война за завземане на най зверската лъжлива социалистическа власт в човешката история. Предвидена още в ПЪРВИЯ ИНТАРНАЦИОНАЛ от бащата на АНАРИЗМА МИХАИЛ БАКУНИН. Жалкото бе че всички наивни активисти революционери главно анархистите станаха едни от първите жертви на зверската диктатура, вярвайки в обещанията и лъжите за лесния път на извоюване народната свобода. Път който и днес някой наши опортюнисти анархисти се опитва сляпо да следват!!!
  2) В Испания, революцията бе предизвикана от анархистите революционери с много сигурни проспекти за успях. Разбира се, ако не се намесиха директно Германия и Италия, индиректно подмолно Съветския Съюз с западните велики сили??? Плюс наивната глупост на нашите анархисти избирайки лекия път да се образува временно правителство, за учудване на цял свят взимайки участие в него!!!“Остарялата рецепта на Мавракис“, първо правителство после бавно мирно освобождение вместо революционно действие“, и тук изигра глупавата политика на анархистите за последователно освобождение!!! Анархистката революция и тяхното болшинство в нея,станаха играчка и жертва на манипулираното правителство на управляващи опортюнисти от малки партии и чужди сили. Жалкото при нас анархистите е, че и днес не взимаме поука от всичките наши наивни грешки на бездействие и вяра в рецепти и обещания на правителствени подарения за освобождение. И днес някой от нас още наивно вярват че социалистически правителства ще им подарят ключа на СВОБОДАТА по лекия мирен път на клатушкане, вместо единствения трънлив и труден път на РЕВОЛЮЦИЯТА???
  3) Две думи за претендиращото ляво правителство на СЕРИЗА в Гърция. Всички знаем за лъжливите както политически така и икономически обещания на Ципрас преди вземане на кокала – властта.
  а) Първо,икономическа война и непризнаване на глобалната банкова „ТРОЙКА“, която днес изсмуква кръвта и всички жизнени ресурси на гръцкия народ.
  б) На политическия фронт: Независимо че СИРИЗА претендира че е социалистическо-правителство за социални правдини на народа, в същото време е маша на капиталистите с паралелно развиваща се нова жадна държавна бюрокрация. Която, представлява държавните институти за политическо и икономическо заробване. Нашите стотици ако не десетки другари анархисти революционери както РОМАНО, хвърлени от предишните така наречени капиталистически правителства в мрачните гръцки зандани. Не само че не бяха освободени от народното социалистическо правителство, но по настоящем техните държавни кучета – полицаите продължават още повече да убиват и хвърлят нашите революционери в тъмниците на смъртта!!!
  Както заключение на всичко до тук, пак ще кажа. РЕВОЛЮЦИЯТА и САМО РЕВОЛЮЦИЯТА е единствения естествен начин и път, за освобождение на народите от йерархичните държавни и черковни институти, крепители на пирамидалното морално и духовно робство.
  Златко Златков – Нова Зеландия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.