„Неочакван анархист“ (2017)

печат

„Неочакван анархист“ разказва историята на дипломата от високите етажи Карн Рос, който искрено се опитва да помогне на потиснатите хора по света. Но след войната в Ирак Карн се обезверява, напуска работата си и започва да търси отговори.

Филмът проследява търсенето му, докато се опитва да намери отговор на въпроса, който много хора днес си задават – няма ли по-добър начин? За Карн има. Анархизмът предлага решение срещу бруталността на капитализма и лицемерието на демокрацията. Той предлага свят, в който хората имат контрол над собствения си живот.

От протестиращите на „Окупирай Уолстрийт“, до анархистичен колектив в Испания, до Ноам Чомски, Карн намира хора, които прилагат теорията на практика. Пътуването му в крайна сметка го отвежда до едно от най-опасните места на земята по това време – Сирия, на осем километра от фронтовата линия с ИДИЛ, където забележително анархистко общество се е възражда като феникс от пламъците.

Филмът излезе през 2017 година, но отне почти три години да бъде преведен на български. Днес някои неща са различни, проектът в Рожава се сблъска с по-големи проблеми от ИДИЛ и е въможно скоро да бъде прекратен. Но историята на Карн Рос е все така поучителна за хората, които търсят едно по-добро бъдеще за света, в който живеем.

Как да гледам филма

За да гледате филма, трябва да свалите видео файла чрез програма за изтегляне на торенти и да разархивирате файлът с българските субтритри в същата папка.

Връзка към торент с видео файла

Работим и по други начини за гледане на филма. Ако срещате затруднения, пишете коментар тук или писмо на адрес fab@a-bg.org.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.