Апел към избирателите

печат
Граждани, Гражданки,
Имайте предвид, че мъжете, които ще ви служат най-добре, са тези, които ще изберете между вас, живеещи вашия живот, страдащи от същите злини.
Не се доверявайте на амбициозните, нито на парвенютата; и едните, и другите държат само на собствените си интереси и винаги се считат за необходими.
Не се доверявайте също на ораторите, които не смеят да предприемат действия; те ще пожертват всичко за една красива реч, за ораторски ефект или за блага дума.
Също така избягвайте онези, които са облагодетелствани от богатството, защото твърде рядко този, който притежава богатство е предразположен да гледа на работника като на брат.
Най-накрая, търсете хора с искрени убеждения, хора от народа, решителни, активни, с чувство за справедливост и призната честност.
Отдайте предпочитанията си към тези, които не се домогват до гласовете ви; истински заслужилите са скромни и избирателите трябва да изберат своите мъже, а не тези, които им се натрапват.
Граждани,
Убедени сме, че ако вземете под внимание тези забележки, най-накрая ще имате истинско народно представителство, ще откриете мандатьори, които никога не ще считат себе си за ваши господари. •

Комуналния съвет, март 1871 г.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *