БСП и „антикорупция“

печат
Смехотворна ситуация – или по-скоро трайно състояние – партията с най-много милионери, с неувяхващи връзки със силовите структури на държавата, на бизнеса и в “сенчестия свят“, отново вдига врява за “борба с корупцията“.
Не спират размотаванията и на пуснатата неотдавна за изборни цели партенка за “паралелната държава“. Виж­те, казват ни господата “социалисти“, има една паралелна държава, която прави лошите неща и опорочава делата на “нормалната“ държава.
Господа “социалисти“ от бандата “БСП“! Не сте изобретили нищо ново! Религиозните водачи са го измислили дълго преди вас – Дявола. Понеже светът гъмжи от гадости, това цапа имиджа на Върховното свръхсъщество, та за оправдание въвели дежурния виновен за лошотията. Хитро спретнато. Въпросът защо Бог не премахне Дявола, за да се свършат неправдите, туй е еретично да се пита.
Та и вашата “паралелна държава“ – защо “другата“ държава (вероятно “перпендикулярната“) я търпи? Защо толкова лесно изпада в зависимост и позволява “опорочаване“? Да не би защото и “паралелната“, и “правилната“ са едно и също?
За да няма корупция, не бива да има нито чиновници, нито пари. Нито държава – паралелна ли, меридианна ли, все тая, – нито капитализъм. Иначе какво са партиите, ако не организации за легално, позволено и даже благословено от закона лобиране? А нима лобирането не е пак корупция? Никотин и хероин – и двете неща вредят на здравето. Едното обаче е обложено с акциз и позволено. Кутия цигари без бандерол – преследвана от закона. Но същата с бандерол – хоп, чудо на чудесата, достойно за светци и богородици, вече не е толкова опасна. Лобиране и корупция – същото е.
За да няма корупция, не бива да има нито чиновници, нито пари. Нито държава – паралелна ли, меридианна ли, все тая, – нито капитализъм. Трябва да има СОЦИАЛИЗЪМ – в реалното му значение, господа “социалисти“, не във вашата извратена версия.
Но вие и социализма го забравихте, щом критикувате само “дивия“ капитализъм. Да не би да имате някъде развъдник за “питомен“?
Приличате на работниците от оръжейната индустрия, които се борят за работните си места, без да ги е еня, че продукцията им служи за убиване на хора, че може и самите те да бъдат убити от нея. Приличате на “будните граждани“, които се застъпват за уволнен полицейски началник, поставен под разследване от собственото си ведомство.
Накратко – приличате на лицемери. Не приличате. Вие сте. И то професионални, висококвалифицирани.

Васил Арапов


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.