Затворници анархисти

печат

86 ИМЕНА С КРАТКИ БИОГРАФИИ

» » » продължава от миналия брой

Русия
1. Александр Александрович Кольченко
2. Илья Эдуардович Романов
3. Евгений Витальевич Каракашев
Наказателно дело „Мрежа“
4. Илья Шакурский
5. Василий Куксов
6. Дмитрий Пчелинцев
7. Андрей Чернов
8. Арман Сагынбаев
9. Михаил Кульков
10. Максим Иванкин
11. Виктор Филинков
12. Игорь Шишкин
13. Юлий Бояршинов

Азърбайджан
14. Байрам Мемедов и Гияс Ибрахимов

Белорусия
15. Святослав Владимирович Баранович
16. Роман Богдан
17. Вадим Сергеевич Бойко
18. Дмитрий Полиенко
19. Влад Ленько

Гърция
20. Агелики Спиропулу
21. Аргирис Далиос
22. Дамианос Болано
23. Христос Цакалос
24. Димитрис Политис
25. Фотис Циоцис
26. Герасимос Цакалос
27. Янис Михалидис
28. Йоргос Николопулос
29. Йоргос Петракалос
30. Константинос Ягцоглу
31. Костас Гурнас
32. Михалис Николопулос
33. Никос Мазиотис
34. Теофилос Мавропулос
35. Никос Романос
36. Олга Економиду
37. Костас Сакас
38. Йоргос Полидорос
39. Спирос Христодулу
40. Мариос Сеисидис
41. Панайота (Пола) Рупа
42. Христос Родопулос
43. Панайотис Аргиру
44. Панайотис Аспиотис

Италия
45. Франческо Пулизи
46. Алфредо Коспито
47. Пиерлорето (Паска) Фаланка
48. Никола Гаи
49. Джовани Геци
50. Давиде Делогу
51. Андреас Кребс
52. Мадалена Калоре
53. Мауро Росети Буза
54. Салваторе Веспертино
Операция „Scripta Manent“
55. Марко Бисести
56. Алесандро Мерколиано
57. Ана Бениамино
58. Данило Емилиано Кремонезе
59. Валентина Специале

САЩ
60. Бил Дън
61. Конър Стивънс
62. Брандън Бакстър
63. Кейси Брезик
64. Мариъс Мейсън
65. Дъг Райт
66. Ерик Кинг
67. Джаред Чейс
68. Дженифър Ган
69. Шон Суейн
70. Джереми Хамънд
71. Джошуа „Скели“ Стафърд
72. Майкъл Кимбъл

Испания
73. Джовани Барча
74. Клаудио Лаваца

Чили
75. Марсело Вияроел Сепулведа
76. Хуан Алисте Вега
77. Хуан Флорес Рикелме
78. Тамара Сол Фариас Вергара

Германия
79. Лиза Дорфер
80. Райнер Льонерт
81. Манфред Петер
82. Томас Майер-Фалк

Турция
83. Осман Евджан

Холандия
84. С. Пейке

Англия
85. Сам Фоулдър
86. Свен ван Хаселт


Ерик Кинг

Ерик е арестуван и обвинен в опит за палеж на офиса на държавен служител в Канзас Сити, Мисури. Полицията твърди, че Ерик е запратил чук по прозорец в сградата и след това е хвърлил вътре две запалени бутилки, но нито една от тях не е пламнала. Заподозрян е от местната полиция, защото преди това бил рисувал графити против държавата и полицията. Твърди също така, че Ерик е участвал в бунтовната група Fight Back (Отпор) от Канзас Сити.
По думите на Ерик:
Казвам се Ерик. Анархист съм някъде от 17-годишен, но с времето, разбира се, възгледите ми се развиха и съзряха. Участвам много активно в LGBQT, екологичните движения, движенията за защита на животните, антифашистките и други общности. Организирал съм Food Not Bombs, митинги срещу Ку Клукс Клан и много други в защита на правата на човека, срещу капитализма, за правата на животните и пр. Сега съм бунтовник. Убеден съм, че революцията започва в мисленето и че всеки може нещо да направи, когато бъде лично готов.
Високо оценявам солидарността и другарската подкрепа, която получавам сега, когато имам най-голяма нужда от тях. Топли да знаеш, че си посветил живота си на нещо повече от себе си и че получаваш сърдечни пожелания, добрина и кураж, които наистина помагат в мрачни дни. Тази седмица ще ми четат обвиненията и се надявам рано или късно да изляза навън. Ще бъда много благодарен на книги, пари и писма, стига да можете, а ако не – продължавайте борбата. С любов и подкрепа, ЕК (А) (///).
На 28 юни 2016 г. Ерик е осъден на 10 години федерален затвор за „употреба на взривни вещества за палеж на имот, използван за – или имащ отражение върху – междущатската търговия“.
Eric King #27090-045, FCI Englewood, 9595 West Quincy Avenue, Littleton, CO 80123, USA


Джаред Чейс

Арестуван на 16 май 2012 г. при подготовката на протестите срещу НАТО в Чикаго, Илинойс, за „притежаване на запалително устройство с намерение за извършване на палеж; притежаване на запалително устройство със знанието, че други лица възнамеряват да извършат палеж и масови безредици“. През април 2016 г. получава допълнителна година затвор за напръскване на надзирател със собствените си изпражнения от шише от шампоан. В писмо Джаред обяснява, че е избухнал, когато не е получил специална диета или витамини, предписани за болест на Хънтингтън, която е наследствена и се проявява рано с промени в поведението, дразнимост, импулсивност и безразсъдност.
Освободен в края на миналата година след повече от 8 години затвор.


Дженифър Амелия Роуз

Дженифър наскоро сменя името си от Ган на Роуз. Транс-жена и бунтовна антиавторитарна амазонка, вече повече от 25 години зад решетките за въоръжени грабежи и нападение срещу окръжен прокурор и директор на затвор през 1995 г. Взема участие в гладната стачка в затвора Фолсъм през 1991 г., след което е бита, изтезавана и получава няколко доживотни присъди за въоръжена съпротива. Прекарва повече от десет години в карцер в затворите Фолсъм и Пеликан Бей. Въпреки всичко това Дженифър продължава да се бори за свобода и остава заклет антиавторитарист, антиимпериалист, антирасист, антифашист и антикапиталист.
Jennifer Amelia Rose #E-23852, Salinas Valley State Prison D3-1250, P. O. Box 1050, Soledad, CA 93960-1050, USA


Шон Суейн

Шон Суейн е заложник на престъпна държава, наричаща себе си „Щата Охайо“, затворен без съд и присъда от 1991 г. за убийство при самоотбрана на роднина на съдебен чиновник, влязъл с взлом в дома на Шон и отправил заплахи за живота му. През есен­та на 2012 г. затворници, наричащи себе си Армията на 12-те маймуни (А12М), организират безредици в затвора Мансфийлд и управата на затвора решава, че това явно е дело на „анархиста“ Шон Суейн и го хвърля в изолатор на най-строг режим. Шон отрича всякакви връзки с А12М и съди Управлението на затворите в Охайо за това, че го е набедило единствено поради неговите идейни убеждения и политически изказвания. Шон се отказва от дипломите си за средно и висше образование и прослужените години в армията на САЩ.
Преди да бъде взет за заложник, Шон работи като журналист и синдикален организатор. През 2014 г. се кандидатира за трети път за губернатор на Охайо с обещанията, че ако бъде избран, ще разпусне Националната гвардия в Охайо, ще изпразни всички затвори и ще ги превърне в скуоти, ще признае правата на коренното американско население върху неговите земи по Договора от Грийнвил, ще въоръжи племената с оръжието от Националната гвардия, включително танковете и бойните хеликоптери, ще откаже да подпише всеки бюджет и съответно властта ще спре да работи и ще подпише губернаторска заповед, с която ще узакони правото на всеки да го ликвидира, ако остане на поста по-дълго от 90 дни.
Макар че не е извършил никакви престъпления и е държан затворен без съд и присъда, Шон ще бъде освободен едва когато нелегитимната власт на престъпната държава, която го държи заложник, бъде премахната веднъж завинаги.
Sean Swain #2015638, Buckingham Correctional Center, P. O. Box 430, Dillwyn VA 23936, USA


Джереми Хамънд

Джереми Хамънд е анархист и хакер от Чикаго. През 2003 г., след като завършва гимназия, създава сайта за обучение по компютърна сигурност HackThisSite.
На 5 март 2012 г. Хамънд е арестуван от агенти на ФБР в Бриджпорт, Чикаго и след това е изправен като обвиняем пред федералния съд на окръг Долен Манхатън. Той е един от шестимата обвиняеми от САЩ, Англия и Ирландия, предадени от свидетел, известен в интернет като Sabu.
През ноември 2013 г. е осъден на 10 години федерален затвор за разкриване на лични данни на 860 000 клиенти на частната шпионска фирма Strategic Forecasting (Стратфор) през Уикилийкс. Информацията разкрива, че Стратфор шпионира активисти по поръчка на корпорации, правителството на САЩ и др.
Jeremy Hammond, #151960859, Grady County Jail, 215 North 3rd Street, Chickasha, OK 73018, USA


Майкъл Кимбъл

Майкъл Кимбъл е чернокож гей анархист, излежаващ доживотна присъда в Алабама за убийство на бял расист хомофоб. През годините в затвора Майкъл става привърженик на комунизма, но скоро се оттегля от него и преминава към анархията, защото – по думите му – анархизмът не цели изграждане на йерархична структура за освобождение някъде в необозримото бъдеще, а казва как да живееш живота си, сега, по начин, който освобождава.
Майкъл дълги години участва в индивидуална и колективна борба срещу затворническите власти и продължава да се бори срещу робския труд в затворите като част от Движението за освобождение на Алабама.
Michael Kimble #138017/G1-24A, Easterling Corr. Facility, 200 Wallace Drive, Clio, AL 36017, USA

(следва)


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.