За Гневните Боси и други въпроси

печат
Известният български дисидент (с извинение за мръсната дума) Николай Колев-Босия открил, че се избиват, раняват и осакатяват десетки хиляди български граждани годишно, благодарение на продажбата на изпити и шофьорски книжки, която била покровителствана от Организираната престъпна група „Народно събрание“. Понеже въпросната ОПГ не искала да се махне, Босият започна да гладува. Здравето му се влоши, затова бързаме да го предупредим, че малко се е объркал. Прекратяването на корупцията няма да спаси хората.
Първата причина за жертвите на пътя е самият автомобилен транспорт. Жертви на пътя има навсякъде по света, откакто има автомобили.
Втората е агресията, конкуренцията, доминацията в обществото, породени от агресията на доминацията и неравенството в материално и властово отношение. Затова от десетилетие България и Румъния си разменят първото място в ЕС по жертви на пътя на глава от населението. Също с тях сме и първенци по неравенство и бедност. Неслучайно там, където бедността е много по-малка, неравенството не е толкова жестоко, гражданите са по-организирани и овластени, жертвите са най-малко: По този показател за 2016 г. с най-малък брой на загиналите са Швеция, Дания, Холандия, Обединеното кралство, Испания, Германия, Ирландия.
Горното твърдение се затвърждава от статистиката в България, която показва, че най-много жертви има в най-бедните и изостанали райони: Особено се открояват областите Ловеч – с 263, Разград – с 208, Видин – със 169, Монтана – със 163 и Силистра – със 143 души загинали на 1 млн. души население.
Решението на проблемите няма да дойде с оставки и премахване на фалшивите книжки, а с:
1) Борба срещу икономическото неравенство, породено от крайно дясната политика.
2) Борба срещу политическото неравенство на парламентаризма, което разделя хората на властници и подвластни и борба за повече граждански права за пряко участие във властта, с идеята за достигане на тотална пряка демокрация без решаващи класи.
3) Преминаване от индивидуален към масов, удобен и бърз обществен транспорт.

Рефренът за фалшивите шофьорски книжки, които причинявали хилядите жертви на пътя, е композиран за същата хорова капела, която отдавна припява, че проблемите на България са „комунистите“ и „корупцията“. Необразовани, заблудени и невежи хора, подаващи се на първични внушения, които нямат грам критично мислене или способност за анализ на ситуацията, не могат да вадят логични изводи, които евентуално да оформят рационално поведение.
Причината за корупцията е същата като една от основните причини за жертвите по пътя – ирационалното йерархично общество, в което сме заставени да живеем. Да твърдиш, че корупцията е само в дадена партия или само в даден министър, означава, че си опозиционер, който иска да бъде патерица на някоя партия, устремена към власт. Не им бъдете съучастници. Нека се организираме за истинска промяна, а не цял живот да следваме нечий чужд план (няма значение точно чий, има значение само, че това са игри за власт).
Има ли навити без гладни стачки да се опитаме да постигнем по-добър, смислен, рационален живот, с мисъл за бъдещето, стъпили върху уроците от човешката практика и извадили логични изводи от тях?! Да създадем една истинска борба за пряка демокрация, като се самоорганизираме в едно масово хоризонтално гражданско движение, което да се управлява от своите членове, където нашите цели ще бъдат и нашите средства – масово овластяване и всеобща колективна пряка демокрация. Засега няма такава организирана група от хора в България. Има само организирани идиоти, които викат „оставка“ и „мафия“, а всъщност искат друга корупция и друга мафия.
Едно Освободително движение за пряка демокрация! Както революционерите от Априлското въстание са се опитвали да изградят хоризонтално движение за въстание, което да цели социална революция – истинска комуна! •

А & З


 

(3) коментара

 • Разбира се, това е най-задълбоченото обяснение, не повърхностни моделчета за корупция и т н

 • Nihilismo o muerte

  всъщност решението на проблемите ще дойдат с :
  1) премахване на буржоазната псевдонаука икономика
  2) премахване на политиката
  3) Разумен градоустройствен план изключващ нуждата от транспорт на дълги разстояния и замърсяването което идва с него.
  Но факт е че така наречените пътни „инциденти“ са напълно неизбежна планирана и неизменна част от начина на днешната организация на живот.Та защо всеки не напише на бързичко свойте лични любими „системни трагедий“

  Една от мойте любими е планираната семейна смърт.Тя обикновено се случва на семейство левитиращо около средната класа което губи цялата си собственост и под натиска и тормоза на банковите съдебни и други инстиуции както и зомбитата работещи в тях бива доведеждано до отчаяние в което главата на семейството или модерен Кочо трябва да убие децата , съпругата си и да се самоубие , което според мен е просто твърде много стрес в един божи ден.Не съм ли прав ?Тази практика е толкова световно разпространена че освен психологизирана чрез журналистиката бива и психо-сатиризирана за по лесно приемане от страна на обикновения човек -> https://www.youtube.com/watch?v=e4Y-_yAR4F4
  Е разбира се може да гледаме и философски на нещата и да кажем , еми такъв им бил късмета…Със сигурност няма да направим нещо по въпроса нали ? Damn right !
  И втората ми любима системна трагедия е именно така наречения пътен „инцидент“ , но с вкус на лимон , както казват.Защото едно е някой пиян до козирката да те връхлети с няколко тонен джип докато чакаш на спирката за автобуса,та това е толкова човешко , а съвсем друго е полицай , кмет или зам.кмет да те размаже със 140 км(LIKE A BOSS) докато преминаваш по пешеходна пътека зебра.Нали ? Просто има тръпчива ирония в целия феномен.Yes.И както се случва и в нашата страна след 6-7 съдебни експертизи доказващи недвусмислено вината му 8-мата която като че ли чака и самия съд , го доказва за невинен и същия бюрократичен кадър бива освобождаван от отговорност на момента , радвайки се на същата „свобода“ като останалите граждани.Aint that the jizz
  Надявам се някой друг ще да иска , да сподели любимите си системни трагедии ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *