И пак ние виновни

печат
Добре охранени и добре платени, ляво-десни либерално-консервативни виртуално съществуващи особи, които и с карантина, и без нея общо взето пребивават целодневно по диваните, заедно с парфюмирани медии на външно финансиране и клозетни такива на вътрешно, по най-гнусен начин спекулират със смъртта на двете лекарки в Сливен и София и обвиняват за тази трагедия българския народ. Андрешковците не спазвали мерките, мрънкали, подигравали се на Щаба и пр.
Ние сме виновни, така ли? Не правителството, нито този т. нар. Щаб?
Ние, които всяка година с нашите вноски осигуряваме милиардите бюджет за здравеопазване, а същите изчезват по незнайни „пътеки“ в нечии джобове?
Ние сме виновни, че от самото начало на кризата с коронавируса в болниците не достигат лични предпазни средства, тестове и консумативи? По свидетелство от сливенската болница медиците там са получавали срещу подпис по едни ръкавици на седмица, които могат да бъдат сменени, само ако се изцапат с кръв и изпражнения…
Във видинската болница са половината заразени от всички регистрирани с коронавирус в града! Как се е случило това? Работили са без предпазни средства, не са били тествани и карантинирани когато е трябвало – ето как!
Като цяло българският народ се държи изключително адекватно, дисциплинирано и солидарно. Въпреки глупостите на правителството и Щаба, въпреки че беше оставен сам да се оправя, без да получи стотинка истинска помощ от държавата, народът търпеше стоически опашките по магазини и КПП, носеше безсмислените маски, някои хора, в Перник например, ставаха в три часа през нощта, за да се наредят на магистралата и да могат в 9 часа да са в София на работа – същото се повтаря вечерта и на другия ден отново – тези проблеми, разбира се, са много далечни на неуважаемите инфлуенсъри…
Това, което други народи наричат криза, ние българите наричаме ежедневие. Ще се справим, ще преживеем и това бедствие, както нашите предци са преживели нашествия, войни и епидемии.
Изводът, който трябва да се направи от всичко, което ни се случи, обаче е следният – бяхме изоставени от държавата, бизнесът показа и доказа, че се интересува само от своите класови интереси, бяхме предадени (с много малки изключения) и оплюти от една продажна и слугинска интелигенция, видяхме какво означава да сме общество със съсипано здравеопазване.
Вече нямаме друг изход, освен да си върнем страната, да си върнем достойнството, да защитим бъдещето на децата си. •

Веселин Николов


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.