НОВИНИ

печат

Репресии срещу анархисти в Азербайджан

През май 2016 г. двама наши другари, Кияс Ибрахимов и Байрам Мамадов, са арестувани заради изрисуване на надписи на паметника на бившия диктатор Хейдар Алиев в нощта преди посветения му „празник на цветята“. Направена е постановка срещу двамата, като в домовете им са подхвърлени по килограм хероин, за да бъдат обвинени в трафик на наркотици. Кияс е осъден на 10 години затвор, а Байрам чака присъдата си.

От азербайджански другари, ние получихме текста на речта на Кияс пред съда, която често е прекъсвана от съдията. В подкрепа на този случай, ние направихме аудио версия на тази реч и коментарите на съдията. Можете да я чуете (на английски) тук:


Анархисти окупират централата на банка в Атина

На 13 октомври членове на анархистките групи „Рубикон“ и „Неа Филаделфия“ окупират централата на банка „Атика“ в квартал Колонаки, Атина. В разпространената листовка анархистите припомнят, че повече от 40% от гърците все още живеят под прага на бедността и че Гърция получава огромни заеми от кредиторите, които вместо да бъдат инвестирани в хората или в здравната система, се дават на банките, за да печелят от кредити. Така народът плаща с кръвта си капиталистическата криза. Групите разпространяват и списък с имена на фирми, които са получили кредити, за да увеличат капитала на окупираната банка.


Гръцки партизани поемат отговорност за взрив в Атина

%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%8f%d0%b4%d1%80%d0%b0Гръцката въоръжена група „Конспирация на огнените ядра“ поема отговорността за бомбения атентат на 13 октомври пред жилищна сграда в Атина. Атаката е насочена срещу прокурора Георгия Цатани. Групата го обвинява в корупция и жестокост по дело, свързано с жената на член на „Конспирация на огнените ядра“, който е в затвора.

 


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.