Патриот е!

печат
Неновина:
Тълпи от рокери и футболни хулигани, предвождани от Каракачанов и Джамбазки, са пред строежа на незаконната 34-етажна постройка на Артекс – „Златен век“. Протестиращата тълпа очаква багери и други средства за разрушаване на сгради, които още днес да съборят незаконната постройка, която се строи заради връзката между строителната компания и ПП ГЕРБ.
Ако лицемерието не беше присъщо за националистите, тази новина можеше да бъде реалност. Уви, това не е така. Днешните националисти никога не са имали смелостта да се изправят срещу силната част от общество, която мачка останалите. Националистите никога няма да тръгнат срещу политическата класа и онези „бизнесмени“, които са я купили, защото са страхливци.
Всеки погром и протест в някоя ромска махала с т. нар. „незаконни постройки“ показва техния страх от хората с реална политическа и финансова власт, каквито средностатистическите роми, особено живеещите в такива постройки, очевадно не са. Националистите мълчат, когато излезе поредната новина за кражба на ток, извършена от някой голям хотелски комплекс, но ако научат, че някой беден ром се е „вързал“ незаконно, веднага хващат бухалките и тичат да раздават правосъдие. Националистите винаги са готови да бъдат в услуга на властимащите, а това, че днес си мълчат за скандалите с Артекс и куп подобни, е абсолютното доказателство за тяхното морално падение. Техният глас в обществото ни е напълно излишен и контрапродуктивен.
Не се притеснявайте обаче, когато на хоризонта се появи поредната уязвима група – роми, бежанци, лгбт+ или някой друг малко по-различен – националистите ще изпълзят от дупките си и пак ще реват истерично, че родината ни е под някаква въображаема заплаха.
А политиците ни? Те отново ще потриват ръце. Ще бъдат доволни, че някой за пореден път прилага древната максима на управляващите тирани – „разделяй и владей“. Патриотичният имидж помага на далаверите: небостъргачът на Артекс се казва „Златен век“; „Къщата на буквите“ (в която Цветан Цветанов има подарен ВИП апартамент), е облицована с глаголица; в сайта на фирмата има снимки на архитекти, навлечени с тениски с шевици и т. н. •

Михаил Шейтанов


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *