СИРИЗА атакува социални центрове

печат
Публикуваме съобщението за солидарност на гръцките другари:

Репресиите срещу движението за социално освобождение и унищожаването на окупираните сгради на бежанците и имигрантите няма да останат без отговор. Гръцкото „ляво“ правителството избра в ранната утрин на 13 март 2017 г. да изпълни заповедите на консервативната десница и неолибералните медии и да извърши нападение срещу два скуота, част от по-широкото социално движение в Атина. Полицейските акции са идеален пример за политиката на насилие, характерна за нашата епоха: докато ние спим, държавата работи срещу всички нас.

Скуотът на улица Ахарнон, както и близката окупирана сграда на ъгъла на ул. Ахарнон и Сурмели, която все още отблъсква полицейските атаки, са в непосредствена близост до старата Вила Амелия – скуот в центъра на Атина, който е емблематично място за радостите и скърбите през последните години и школа за солидарност за всички местни активисти, взели участие в титаничната борба за взаимопомощ с бежанците, от хората – за хората, извън механизмите на държавата. Скуотовете на Ахарнон са първите примери за пряка и автономна самоорганизация на бежанци без присъствието и участието на местни активисти. Те са самоорганизирани пространства на имигрантите и бежанците сами по себе си, за себе си и именно затова бяха ударени от държавата.

Окупираният замък Зографу е важен социален център в квартал с много силно участие във въстанието през 2008 г. и последвалите движения до последния бунт на 12 февруари 2012 г. Днес, във време на упадък на социалните движения и обществено бездействие, държавата посяга на всяко кътче, завладяно от социалните движения, като част от капиталистическото, хищническо насилие срещу обществото, измамно описвано от потисниците ни като „криза“. Измамата, че ще получим представителство на обществените интереси в парламента от абсурдни политици и продажни партии свърши на площад Синтагма през лятото на 2011 г. Масовата илюзия на отчаяното мнозинство, че СИРИЗА „ще ни спаси“ също приключи отдавна. Доказателството, че лявото правителство не е нищо повече от поредната антисоциална-“социалдемокрация“ е пред нас. СИРИЗА е мъртвият ПАСОК, завърнал се като зомби и ежечасно продаващ бъдещето на обществото за още минутка власт.

Парламентът е воняща чума и онези, които искат да го носят на гръб и да го поят с кръвта си, трябва да знаят, че живеят за сметка на своите деца и ще трябва да отговарят пред тях. Бъдещето принадлежи на тези, които се борят.

Повторна окупация на всички скуотове, превзети от държавата!
Създаване на скуотове и социални центрове в цялата страна, на всички възможни и необичайни места!
За свободен живот без натрапени тъпи условности!
Отхвърляне на господстващата култура!
Създаване на социалните движения на нашето време!
Поддръжка на пространствата на движението с ежедневното ни участие!

СИМБИОЗА. РАВЕНСТВО. ПЪЛНА СВОБОДА.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *