За общината преди да (не) гласуваме

, ,

Тази книжка е издадена от нашите другари през 1991-ва, в зората на новата българска „демокрация“. Преведени са различни текстове от френски език, свързани с общината и самоуправлението. Включен е и текст от Георги Хаджиев. Съставител и автор на предговора е Пламен Цолов.

След първите от десетилетия насам демократични парламентарни избори у нас, вие може би сте разочарован. Сега си задавате въпроса дали наистина си заслужава участието в предстоящите избори за общински съветници, и кого да подкрепите със своя глас. А знаете ли какво точно е днешната демократична община – тази, която функционира в страните от Западна Европа? Какви проблеми тя може или не може да реши? Има ли алтенатива и коя е тя? В тази брошура вие ще намерите една нестандартна гледна точка по всички споменати въпрос – тази на анархистите. И дори ако я намерите за утопична, тя все пак може да разшири Вашите понятия и представи за общината. Може да определи Вашето отношение към изборите. Може да… е, хайде да прочетете!

print
Поръчай тази книга:

За общината преди да (не) гласуваме

цена: 3

Моля, попълнете формата за поръчка и ние ще се свържем с вас относно получаване на книгата. Повече за поръчването на книги можете да прочетете тук

За автора

Георги Хаджиев (известен още под псевдонима Жорж Балкански) е деятел на българското анархистко и кооперативно движение.  Включва се в анархисткото движение в около 1923 г. Посещава Испания по време на гражданската война. Емигрира окончателно във Франция през 1948, където издава безвластническото списание Наш път.

Wikipedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *