Социална революция или смърт?

печат
Книгата е сборник от статии, които читателите вероятно познават от страниците на „Свободна мисъл“. Обединяващата ги тема е влиянието на Роботронната революция върху развитието на обществото.
В увода авторът пише:
Първите бяха публикувани в емигрантския печат: в списанията „Бъдеще“, „Наш път“, във вестника на испанската СNТ в изгнание – „Еsрoir“ и в бюлетина на парижката организация – „Анархо-комунистическа революция“ (А.К.Р.)
След завръщането ми в България през 1991 г., след ново 10 годишно прекъсване, бяха написани:
  • Брошурата “Роботронната революция и края на държавата”, отпечатана за пръв път в предишния сборник “КРАЯТ НА ДЪРЖАВАТА И КАПИТАЛА”, 2000, Издателство ШРАПНЕЛ.
  • Моят доклад пред IХ-ти Конгрес на ФАБ, озаглавен “Р.Р. и пертурбациите в социалното и интернационално статукво”.
  • “Р.Р. и биотехнологичната революция, селското стопанство и изхранването на човечеството”.

И двете, издадени през същата 2000-на година от същото издателство ШРАПНЕЛ, като отделни брошури.

В ембрионален вид, в статиите и брошурите се съдържат почти всички мои тези относно Р.Р., които мотивирах и илюстрирах с нова серия статии под наслов „Прогнозите ми за края на държавността и капитала се оказаха твърде удължени“. Всички те са публикувани като статии с продължение в органа на Федерацията на Анархистите от България (ФАБ) – вестник „Свободна Мисъл“, начиная януарския му брой от 2015 год.
Сега преиздавам тези статии в настоящия сборник, защото мисля, че приятелите могат да открият в тях нещо ново в областта на теорията на Социалната революция, таейки скритата надежда, че ще довършат несвършеното дело, което могат да намерят конспектирано в края му като ПРИЛОЖЕНИЯ. Разбира се, за теоретичната им стойност ще съдят те. Тяхно е и правото за критика, възражения или допълнения.
Поръчай тази книга:

Социална революция или смърт?

цена: всекиму според възможностите

Моля, попълнете формата за поръчка и ние ще се свържем с вас относно получаване на книгата. Повече за поръчването на книги можете да прочетете тук

За автора

Георги Константинов Георгиев е роден на 15 май 1933 г. в Горна Джумая, Царство България. Завършва математика. На 19 години организира взривяването на паметника на Сталин в Борисовата градина в София. Това става на 3 март 1953 г. Два дни по-късно съветският диктатор умира. Само този факт и връзките на вуйчо му с човек от партийната власт отървават Константинов от смъртна присъда. Влиза в затвора и излежава 10 от общо 20-те години, на които е осъден. След амнистия през 1962 г. е освободен, но остава под постоянното наблюдения на Държавна сигурност. През 1973 г. успява да избяга през Югославия. Установява се във Франция и живее там до 1991 г. След амнистия се завръща в София (има задочна смъртна присъда), за да доживее старините си в България. Активен деец на Федерацията на анархистите в България, журналист от в.“Свободна мисъл“, автор на редица анархистични трудове, издател на „Шрапнел“.

Wikipedia

1 коментар

  • ВЛАДИМИР АТАНАСОВ-сАНДАНСКИ Н. Вапцаров 37

    В дивата природа,няма нито равенство,нито неравенство,а единствено и само абсолютна равнопоставеност-тоест ЕСТЕСТВЕН ОТБОР! И тъй като съвременните общества до едно битуват някъде в страни от ЕСТЕСТВЕНИЯ ОТБОР- прогнозата на Фукаяма за „КРАЯ НА ИСТОРИЯТА“ е само един утопичен копнеж! За мен този факт е най яркото и необоримо доказателство, че „КРАЯ НА ИСТОРИЯТА“ е някъде отвъд двете страни на „фашистката монета “ – каквито са ДЪРЖАВАТА И КАПИТАЛИЗМА! И тъй като всички досегашни политически системи тотално се провалиха,през процепа на познанието натрапчиво прозират контурите на АНАРХОКОМУНИЗМА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.