Достоен живот

печат

„Воден от поговорката, че казаното се забравя, а написаното остава, написах кратка история на моя живот. В своя житейски очерк съм се спрял повече върху сублимните моменти на моето минало и настояще. Основният повод за издаването на мемоарите ми е активното безкомпромисно участие на семейството ни в партийно-обществените борби и национални катаклизми в периода от 1923 г. до днес. С изнесените данни за нашето участие в историческите борби за хляб и човешки прогрес не сме търсили лични облаги, макар че сме се излагали на смъртна опасност. Друг фактор да публикувам брошурата „Достоен живот” е активното ми участие в обществено-икономическата промяна след 10 ноември 1989 г.,както на национално, така и на регионално ниво.

През този период придобих ясна представа за материалното и духовно падение на българина. Влезнах в борба с егоизма и алчността, със завистта и подлостта.
Видях страшния човешки парадокс „ти му даваш, той те ругае, а когато вземеш от него, той робски мълчи”. Приоритетна цел на мемоарите е анархистическият идеал, който през целия ми жизнен път е определял категорично поведението ми.”

Авторът

Поръчай тази книга:

Достоен живот

цена: 4 лв.

Моля, попълнете формата за поръчка и ние ще се свържем с вас относно получаване на книгата. Повече за поръчването на книги можете да прочетете тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *