Към бойците от анархистките подразделения в Украйна

дори не става дума за буржоазна или каквато и да е друга, различна от нашата революция, а за класово сътрудничество в полза на украинските олигарси и властници

Миналото, преходът и настоящето (пълна версия)

Стартирах този проект с идеята да събера историите на хората, които са родени преди 1989г. и имат съзнателни спомени от 10 ноември 1989г. – датата, на която Тодор Живков е свален от власт. Идеята на влога, Facebook групата и страницата „Истории от прехода“ е да съберат историите на хората и техните спомени от тази дата и следвашите 2 – 3 години.

Историкът Лъчезар Кръстев говори за Васил Икономов

ТВ предаването Операция „История“ се опита да направи издание, посветено на забележителния анархист Васил Икономов. Поканен бе Лъчезар Кръстев, историк,...

За работническата класа: наред с Украйна

Всяка част от тази статия ще започва с думите „тези, които с действията си, а не с думите си“, защото живеем в страна, където лъжата е вездесъща и която наподобява света, описан от Оруел в романа му “1984 г.”, къдто истината е лъжа и войната е мир. Защото „нашият“ президент, по собствените му думи, нямаше никакво намерение да вдига пенсионната възраст, но просто го направи.

Апел на активисти от осма инициативна група

На 5 март 2022 г. полицията за потушаване на безредици нахлу в домовете на нашите активистки и тези на други феминистки движения, както и на някои непознати. За 6 март беше планирано антивоенно шествие в цяла Русия, включващо феминистко шествие, което подготвяхме всички заедно.

Защо руското антивоенно движение остава най-голямата ни надежда

Нахлуването в Украйна никога не би било възможно, ако режимът на Путин не беше прекарал последното десетилетие в смазване на всяко социално движение в Русия - включително чрез изтезания за извличане на фалшиви признания от задържаните и чрез отравяне и затваряне на съперничещи опозиционери.

1 2 3 85