Христо Карастоянов: „Не опоетизирам тероризма“

печат
В книгата си „Една и съща нощ“ Христо Карастоянов описа забележителния български анархист Георги Шейтанов с голяма симпатия. Определян от тогавашната власт като „разбойник“, Шейтанов днес би бил описан като „терорист“. Пред Панорама писателят обяснява защо представя „терористите“ с толкова симпатия.

 

1 коментар

  • Zlatko Zlatkoff

    Христо Кара Стоянов,
    Независимо половин Век и 4 години „па нагон“ изгнаник далеч от мил роден край. Аз съм в възторг и голяма радост, когато свободомислещи хора на науката писатели, литератори и историци не анархисти днес описват в книги и интервюта с искрено откровение истината за АНАРХИЗМА и дейците на АНАРХИЗМА в България и по света. За забелязване е че робския страх и лакейство на поддържане по мое време са на бавно и сигурно изчезване, СВОБОДНАТА МИСЪЛ става с всеки нов ден по популярна и на „МОДА“, предвестник на новото утро, на нов свободен свят.
    Аз от все сърце поздравлявам ХРИСТО К. СТОЯНОВ за неговите исторически изказвания – доказания на интервюто за забравената звезда на българския литературен фронт, революционера герой анархист ГЕОРГИ ШЕЙТАНОВ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *