Спомени от лагерите

печат

Книгата на Цветана Джерманова не е показателна за Федерация на анархистите в България, каквато е днес. Но тя разказва част от историята на анархисткото движение в България през погледа на една от участничките в него.

Цветана разказва как се включва в групите на анархистическите младежи като ученичка и скоро след това плаща със свободата си. Арестувана е на 16 декември 1948-ма и прекарва повече от 4 години в трудово-възпитателните общежития. След излизането си продължава да поддържа приятелски връзки със съидейниците си, но участва съзнателно, отговорно и честно в строителството на социализма. След Промяната отново се включва в извършилата се социална революция.

Позицията на Цветана Джерманова към политическия живот и отношенията с властта не е популярна днес. Затова тук нямат място критиките към нея. Но книгата със спомените ѝ би била полезна за хората, които се интересуват от близката история, и от практиката на съвременното безвластническо движение. Тя налага отговор на въпроси, пред които се изправя всеки, поел трънливия път на анархизма.

 

Поръчай тази книга:

Спомени от лагерите

цена: 

Моля, попълнете формата за поръчка и ние ще се свържем с вас относно получаване на книгата. Повече за поръчването на книги можете да прочетете тук

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *