Бакуниновата теория и практика на Социалната революция

, ,

печат

Книгата е предназначена за всички, които биха пожелали да разберат кои сме, от къде сме тръгнали, къде сме и  накъде отиваме, а у нас да предизвика интереса ни към един съвременен “ПРОЧИТ НА БАКУНИН В НАЧАЛОТО НА ХХI ВЕК”, от който могат да извлекат още много полезни идеи и импулси за колективно творчество и дела, ако имаме интелектуалните сили и трудоспособност да актуализираме теорията на революцията с оглед всички дълбоки промени, настъпили в света и след кървавите експерименти през 140-те „пост-бакунистки години“, и най-вече, ако имаме волята и дързостта да доведем заедно с „Петото съсловие“, лумпенпролетариата и „нисшите класи“ (от незавършения „Апокалипсис – кога?“) революционната „практика“ до логическия ѝ завършек.

Същевременно, тази книга е моето завещание към МЛАДИТЕ ПОКОЛЕНИЯ, които сигурно ще имат щастието да участват във ВЕЛИКАТА УНИВЕРСАЛНА, ИНТЕГРАЛНА, ПЕРМАНЕНТНА СОЦИАЛНА ИЛИ АНАРХО-КОМУНИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ, която и да не бъде „край на историята“, ще постави „КРАЯТ НА ДЪРЖАВАТА И КАПИТАЛА“ (както бях кръстил сборника от статии за Роботронната Революция (Р.Р.)

СОФИЯ, 2014

Поръчай тази книга:

Бакуниновата теория и практика на Социалната революция

цена: цената на хартиения вариант е съобразена с възможностите на всеки читател.

Моля, попълнете формата за поръчка и ние ще се свържем с вас относно получаване на книгата. Повече за поръчването на книги можете да прочетете тук

За автора

Георги Константинов Георгиев е роден на 15 май 1933 г. в Горна Джумая, Царство България. Завършва математика. На 19 години организира взривяването на паметника на Сталин в Борисовата градина в София. Това става на 3 март 1953 г. Два дни по-късно съветският диктатор умира. Само този факт и връзките на вуйчо му с човек от партийната власт отървават Константинов от смъртна присъда. Влиза в затвора и излежава 10 от общо 20-те години, на които е осъден. След амнистия през 1962 г. е освободен, но остава под постоянното наблюдения на Държавна сигурност. През 1973 г. успява да избяга през Югославия. Установява се във Франция и живее там до 1991 г. След амнистия се завръща в София (има задочна смъртна присъда), за да доживее старините си в България. Активен деец на Федерацията на анархистите в България, журналист от в.“Свободна мисъл“, автор на редица анархистични трудове, издател на „Шрапнел“.

Wikipedia

За автора

Роден е през 1814 г. в аристократично семейство. Завършва Военната академия в Санкт Петербург. До 1835 г. е на военна служба, след което учи философия, превежда на руски Йохан Готлиб Фихте, Георг Вилхелм Фридрих Хегел и други философи. През 1842 г. заминава за Германия, а впоследствие — за Франция и Швейцария.

Участник в революциите (1848) в Западна Европа; предаден от австрийските власти на руското правителство (1851) и затворен в Петропавловската крепост. През 1857 е изпратен на каторга в Сибир; избягва през Япония и САЩ в Лондон (1861); сътрудничи на А. И. Херцен. Създава в Женева (1868) Алианс на социалистическата демокрация. Член на I интернационал (1864); изключен през 1872 за разколническа дейност. Обявява се против марксическото учение за социалистическата революция и диктатурата на пролетариата, против одържавяването. Критикува „държавния социализъм“, предсказва много от недостатъците на реалния социализъм.

Автор е на „Държавност и анархия“.

Wikipedia

1 коментар

  • Христо Христов

    Един БЪЛГАРИН със завидна интелектуална значимост,нареждайки Го до най-светлите умове на нашата цивилизация!! „TO BE OR NOT TO BE“ e издание на века,което
    анализира и дава решението за ново Общество на планетата Земя! От Константинов се очакват още много произведения за устройството на този свят,без насилие,за
    равенство и справедливост!

    ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.