Биографични бележки на Тодор Арнаудов

печат

Биографичните бележки на анархиста Тодор Арнаудов обхващат времето от неговото рождение през 1915 г. до началото на 1949 г., когато за последно е “освободен” от Държавна сигурност.
На 33 страници се изнизват 34 години от живота на човек, който без патетичен драматизъм и мъченичество разказва за репресиите на държавата в лицето на ДС, за “ухажването” от болшевишката власт, която в последствие ще “накаже” него и другарите му в Плевенския лагер, защото “останахме верни на нашите идеи, чисти и неопетнени.” Идеите на анархизма, с които Тодор Арнаудов се запознава още като юноша и неотстъпно следва в делата си.
След многото изброени имена, след стъпките, които читателят извървя заедно с автора, остава да звънти чистотата на думата “другар” и да прежулват въжетата на властта, която всякога иска да овърже тялото и духа на свободата.
Това са бележките на учителя по професия Арнаудов, чийто изстрадал живот е урок за почтеност и яснота на убежденията – без менторска назидателност и призивност. Сто години след рождението му всеки сам ще реши какво може да научи за тихия героизъм и за настоящата си свобода – тези, които следваме неговите убеждения и всички ние, които гръмко продължаваме да бъдем убеждавани и съблазнявани от псевдо истини, удобни заблуди и откровени лъжи.

Поръчай тази книга:

Биографични бележки на Тодор Арнаудов

цена: 

Моля, попълнете формата за поръчка и ние ще се свържем с вас относно получаване на книгата. Повече за поръчването на книги можете да прочетете тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *