Основи на безвластието

печат
Тази книга е издадена за пръв път през 1958 г. в Париж, когато авторът вече е емигрант, преследван от тоталитарния болшевишки режим в България.

Книгата съдържа статии, публикувани в органа на Съюза на българските безвластници в чужбина (СББЧ) „Наш път” в периода 1955-1958 г., и дава представа за едно ново обществено устройство.

Ние имаме ясното съзнание, че тези статии, писани през онзи далечен период на миналия век, тогава може да са били приложими, но някои неща са се променили за тези 50 години и това ще наложи да променим и възгледите си за някои от структурите на новото свободно общество. Все пак е добре да се запознаем с тезата на един човек – така, както той и неговите съмишленици са виждали нещата и мислели тогава. Тези виждания сигурно ще бъдат полезни и на онези от читателите, които тепърва се запознават с теорията и историята на на анархизма.

 

Поръчай тази книга:

Основи на безвластието

цена: 3 лв.

Моля, попълнете формата за поръчка и ние ще се свържем с вас относно получаване на книгата. Повече за поръчването на книги можете да прочетете тук

За автора

Георги Хаджиев (известен още под псевдонима Жорж Балкански) е деятел на българското анархистко и кооперативно движение.  Включва се в анархисткото движение в около 1923 г. Посещава Испания по време на гражданската война. Емигрира окончателно във Франция през 1948, където издава безвластническото списание Наш път.

Wikipedia