15 март – насилието и революцията

печат
По тази тема май водещите сме на различни мнения. Има ли нужда от насилие? Може ли революция без насилие? Защо всички революции се превръщат в касапници? Ще опитаме да си отговорим на тези въпроси.

Подобни публикации

Работим 8 часа, кой е виновен?

Covid-19: ще прелее ли чашата?

Covid-19: натиск и възможности

(2) коментара

 • Коментар,
  15 Март Насилието и Революцията,
  За съжаление предаването на живо пак не бе на нужната висота, поради хроническите технически проблеми. Златко и Весо се чуваха добре, но имаше доста празни интервали вероятно имаше и трето лице с което разговаряше Златко.

  1) Самата тема РЕВОЛЮЦИЯ е доста обширна за разглеждане в късо време, ако не се засегне специфично за какъв вид революция насилие и касапници става въпрос. Аз за себе си ще кажа, после изказванията на Златко и Весо, добих доста объркана и негативна престава за нашата мечта „РЕВОЛЮЦИЯТА“. Просто казано не разбрах къде е границата между войната и последната?
  2) Както войната така и революцията са рожби на хилядолетното организирано насилие в държавното общество.
  3) „ВОЙНАТА“, по начало както анархист аз съм я разглеждал винаги както организирано опустошително и убийствено насилие на йерархичния държавен елит за лични облаги и контрол, сееща смърт и страдания в името на празни приказки „родина“ и др. Както природните бедствия войната руши всичко по пътя си.
  4)„Революцията“, за мене е борба за живот.
  Личен пример, на времето моите лични бъдещи намерения и планове както анархист аз поставих от самото начало на второ място. Не станах квалифициран агроном, но по голямата час от моя изгнанически живот практикувах всякакъв вид градинарство и овощарство (пионер на няколко култури) в Н.З. Както такъв, и както анархист, благодарение на моите революционни принципи, в стопанството си извърших доста успешни революции. В този процес на постоянна борба за съществование, против природните бедствия, държавни ограничения и елиминиране на всичко пречещо в прогреса на растението, ненужно, мъртво, сухо, болно и гнило, аз разбрах значението и нуждата от една истинска „СОЦИЯЛНА РЕВОЛЮЦИЯ“
  за угнетеното човешко общество. Пак на въпроса, Златко и Весо споменаха за кръвопролитните убийства и касапници на революциите, Весо посочи както пример Парижката комуна!!! Казах по горе в човешкия живот, особено в революция нищо не се постига без борба,труд, (енергия) и жертви. Нашия народ 1989 направи нежната хилава революция по християнски с митове и „СВЕЩИЧКИ“ , но днес същите убийци -хамелеони мафиоти продължават да го тъпчат. Революцията, е борба за нов живот, общо спонтанно дело на народа, той самия е хирурга „касапина дето го нарича Весо“който ще елиминира и отреже всичко гнило продукт на държавното общество. Златко Златков – Нова Зеландия.

 • За съжаление по някои теми по-лесно се пише, отколкото говори. Явно си бяхме избрали такава, а и не бяхме добре подготвени 🙁 (последното го отбелязахме веднага след предаването).

  Но адаша го е написал добре 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.