Какво не разбираме

печат
Какво давахме за пример и какво се случи междувременно. Може ли да се прави революция на парче? Може ли да се прави революция в държавата?

Подобни публикации

Работим 8 часа, кой е виновен?

Covid-19: ще прелее ли чашата?

Covid-19: натиск и възможности

1 коментар

 • Коментар,
  1)Какво не разбираме, написано от Златко 19/3/2012?
  2)Може ли да се прави революция в държавата?

  Хубаво написано и добре изпълнено по радиото на живо. Много е важно за нас анархистите да разберем на време, как стоят нещата, кое е възможно – положително и каква е алтернативата в момента на директна акция, протести и революции в отделна държава.

  Днес 21ви Век държавния ултра реакционен капитализъм подобно в края на 19 век е отново на колене. Но разликата е много голяма, тогава капитализма бе още много примитивен, млад и неопитен. Работническата класа току що бе закърмена с пресните социални юдей на нашите теоретици философи в ПЪРВИЯ ИНТАРНАЦИОНАЛ, бе революционно организирана в своите свободни групировки и съюзи в директни акции, за безкомпромисна борба на живот и смърт с глобалния октопод капитализъм. Но, за съжаление капитализма излезе по „ербап“, изнуди масите с бързи реформи подобно децата с бонбончета „шекерчета“, подкупи и въведе клауни от левите движения жадни за власт и пари в парламентарния осарник, с които реформи раздели и разоръжи народа идейно. „Ашколсун – Аферъм машала“ на недораслия още капитализъм, така той успя да сложи край на истинските народни организирани революционни борби за равноправен човешки живот.
  Днес 21ви век, световния държавен капитализъм привсе че е в последната си фаза на хронично реакционно болно противоречиво развитие, съпътстван от постоянни – перпетуални собствени кризи не се предава. Народните маси благодарение на неговите оригинални – предишни завоювания и успехи в името на пари и власт е морално унищожел извратил всяка надежда и вяра за по добро, за някаква социална правда или друг вид система. Затова именно множеството от днешните световни протести от самото начало, са дезорганизирани, негативни голи и празни без мироглед и социален елемент. Недоволните работници, повечето пъти излизат на протести да парадират за повече пари чрез обезличените корумпирани държавни посредници и партньори „ПРОФИСИОНАЛНИТЕ СЪЮЗИ“. Йерархичния елит и държавната машина повечето пъти правят компромиси и дават по нещо, но не от тяхното,а от народното. Нали затова съществува инфлация и постоянно повдигане на цените. Интересното е че хората не са до там глупави,знаят тази постоянна безсмислена игра на „котка и мишка“ как ще завърши, но казват няма друг изход трябва да се спазва закона и действа законно. Следователно, според мене при тези условия на разделение дезорганизираност верую и апатия от народа, много добре подкрепяна и организирана от държавните институти специално медията, протестите са излишни и губене на време. По начало СОЦИЯЛНАТА революция е малко възможна в черупката на отделна държава, тя ще бъде само световно явление. Специално днес, при този разярен войнствен „НАТО“ капитализъм,революцията ще бъде унищожена още в самото начало. Златко Златков – Нова Зеландия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *