И пак за революционерите

печат
Продължаваме разговора от миналия път. Има теми, които си заслужава да се говорят по няколко пъти. Изслушайте записа до края :)!

Подобни публикации

За протестите и окупациите

Призоваваме живите

13 декември – Къде са апостолите?

15 март – насилието и революцията

(4) коментара

 • Здравейте, аз го изслушах докрай предаването ама щото пише отгоре да го изслушаме до края. Хех!

  Така де спирам с тъпите шеги и минавам на това което мене ме провокира да пиша коментар. Аз съм част от хората , които слушат радиото , следят вестника и т.н. , обаче не вземат участие под някаква форма . Интересувам се обаче от тези групи за които Златко спомена , ще се радвам да узная подробности и бих се включил с двата крака и двете ръце. Проблема при мен е , че така и не намерих нито един съмишленик а не ми се прави така наречения Форумен активизъм, в който според мен няма много смисъл. Минах през период на пълно отчаяние , разбрах че масата от хората не им се занимава с революция , че дори да са съгласни с моите тези и мнения всичко стига до там и не може да се мисли за пряко действие. Пък и какво бих могъл да направя? Минах възрастта където бих излязъл с флакон спрей в ръка , за да зацапам няколко стени или да лепя лепенки по спирките. Пък и не мисля, че тия неща биха променили нещо. То е все едно дали по стените има (а) или свастика , за много хора това са просто драсканици които те дори не си дават труд да прочетат. Така , че и аз като много други нямам кво да направя друго освен да чакам нещо, ( някакъв катаклизъм , края на света или де да знам какво друго) което би променило нещо… Само че знам, и че това последното е тъпотия щото няма да има край на света и т.н Абе с две думи , искам да кажа , че ме интересува това за тия работни групи и бих се радвал да участвам макар и засега да нямам ясна идея какво , как , защо …. Ама трудно го понасям тоя свят в който живеем и тая революция от известно време все ми е в мислите …
  Чао засега, со здраве.

  • Tunjah,
   Дай да се чуем някой ден и да помислим в какво можеш да се включиш. Ако не знаеш как да ме намериш на личните контакти, пиши тук.

 • N.Z.5.
  „За Свободна Мисъл“
  „Отново за Революционерите“,
  Тази жизнена тема сме я разглеждали повече от половин век, (после погрома 1948, на истинския революционен анархизъм в България). Връщали сме се много пъти на нея, и пак ще се връщаме!!! Липсвали ни са пълни разрешителни отговори, и пак ще ни липсват, защото живеем в неестествено държавно общество, където ние самите не само в България, в последно време излезехме от релсите на социалната революционна принципна база, и се впуснахме както метеори да търсим лесен „ОПОРТЮНИСТИЧЕН празен несъществен АНАРХИЗМ.
  Плюс самото боледуващо общество е изпълнено от неблагоприятни и противоречиви еродиращи условия за всеотдайно морално и материално организационно само жертване и свободна анархична революционна пропаганда – работа. Тази нова бедна социално „Ден за Ден“философия на морална безотговорност не е само с нашите световни анархични движения, а е общо явление на цялото младо поколение днес.
  И все пак аз съм в възторг от упоритата работа в тази насока на Златко и Явор в радио предаването на живо, на тяхното старание да развиват и обяснят колкото могат, защо е така?Те търсят да намерят къде е ключа, за нашия упадъчен застой, и каква организационна пропагандна програма ни е нужна за всеобщо революционизиране и съживяване, първо на нашите организации (редове)и после революционизиране на масите за бъдеща Социална Революция? С една дума, съществуващия пасивен (да не кажа мъртъв) революционен потенциал в момента, без много приказки, като определени вече революционери, наш дълг и отговорност за съживяването му е, ние трябва да повдигнем първо вярата – духът в себе си, и в социалните основни принципи на Бакунин. от които зависи сплотеността и успеха на нашата революционна организация Ф.А.Б., Да застъпим, обясним и популяризираме на „ляво и на дясно“ както правихме 1944 -48 година (с публични сказки – реферати, местни събрания, помощни организации и конференции, лични организирани контакти, всички свързани помежду си и директно с Ф.Ь.Б. Само тогава ние ще си свършим организационната задача, и ще бъдем истински на поста си, както организирани революционери. Бъдете сигурни след като масите ни разберат и ни повярват, в решаващия час на разплата те сами ще ни потърсят и следват, защото ще имат нужда от нашата морална революционна готовност и нашите хуманни идеи в бъдещото построяване на истинско свободно общество.
  Другарски поздрави – Златко Златков – Н.З.

 • N.Z.6
  Tanjah,
  Виждам че и в тебе живее пасивна енергия, търсеща път да излезе на бял свят, преди да заминем в небитието!!! Да, ние всички сме част от човешкото пъстро общество, където личното и общото тласкат човечеството в борба за съществование. Имаш пълно право ,че прекаленото безотговорно енергично реагиране на модерните активисти не е вече за нас на тази възраст, тъжното е че силите ни бавно напускат да вземем дейно участие в идущата С.Р.
  Но, горе главата, това което си намислил и търсиш, говори за твоята морална отговорност към човешкото общество. Вярвам че си разбрал вече част от кое прави АНАРХИЧНИЯ идеал с неговите СОЦИЯЛНИ принципи, единствен за пълното освобождение на човека роб. Благодарение на тези принципи и на излъчващата от тях енергия, Анархистите по лагери и в изгнание устояха най достойно до край морално и духовно от всички други групировки.
  Да, „TANJAH” няма предаване, кой с каквото може, РЕВОЛЮЦИЯТА е общо дело. Поздрави – Златко Златков – Н.З.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.