За протестите и окупациите

печат
Това е актуалната Интернет-тема тези дни, та не бива ние да я изпускаме. Ето част от разговор помежду ни.

Подобни публикации

Кой организира протестите в САЩ?

Covid-19: ще прелее ли чашата?

За победата на медицинските сестри

(11) коментара

 • Пуснете целия разговор (стига да не е конфиденциален). Интересно ми е да го чуя, има интересно предложение от студентите – да не се плащат данъци – естествено не се акцентира върху него, но все пак е постижение, че излезна в пространството. Наистина ще се радвам да чуя позициятана Константинов за студентите. Да си призная, като гледам реакцията на обществото – университетите не били за политика, да се чудиш тогава за какво са, започвам да им симпатизирам. Въпреки явните им връзки с „интелегинцията“ в дясно.

  • Целият разговор е около три часа, едва ли ще го изслушаш :). Но ако държиш, ще измислим нещо.

 • Иначе позицията на Константинов относно „студентските борби“ бих казал, че може да се изчерпи с думата „ФАРС“. Но, разбира се, той най-добре си знае.

 • Мога и 30 часа да го слушам, така че, ако има възможност и естествено нямате против, пусни го.

 • Пратих ти Л.С. във форума.

 • аз също бих желал да изслушам приветливия ви разговор

 • Не че има нещо кой знае какво в него, но все пак не е правен за обществена употреба :).
  Бих искал да имам малко контекст. По-конкретно да знам какво ти е отношението към нашите идеи, какво мислиш по повдигнатия по-горе въпрос и защо точно те интересува записа?
  Мисля, че е по-подходящо да пишеш на мейла на радиото, но ако ти е удобно тук, ок.

 • Не съм запознат с идеите на анархизма повече отколкото „обикновените“ хора са наясно с тях , но в основата на анархизма струва ми се лежи желанието за премахването на властта и несправедливостите които тя несъмнено предизвиква.В това обаче като че ли се корени и самата заблуда на анархистите в глобален мащаб , защо на първо време смятате че властта може да се премахне напълно , а не е последвало следствие от развитието на културната среда(егалитаризма се среща при неразвити общества)?Ницше който със сигурност не тачите , заявява – Волята за власт е част от живота;
  -А някой е по-подходящ от другите за архидякон и приемайки образа на завоевател, противопоставя стотици хиляди хора едни на други и ги призовава: “Страданието и смъртта са ваше предопределение. Стреляйте сега с пушки и топове един срещу друг!”. И те го правят. По правило несправедливостта, крайната недобросъвестност, суровостта, дори жестокостта са изобщо характерни за начина, по който хората се отнасят един към друг. Върху този факт почива необходимостта от държава и законодателство(Шопенхауер).Няма как да се отрече , че всички сме различни и с развитието на културната среда неравенствата и социалната несправедливост растат(за сравнение неравенството между диваци се свежда що годе до физическите им възможности).Ясно е как държавите които сформирани за „защита“ на обществото от други общества извън границите на държавата индоктринират един новороден индивид чрез институциите през които му предстои да премине , като го възпитават в много по-голяма степен от колкото го „образоват“, това се забелязва дори в университетите за които някои хора предявяват претенцията да са напълно независими и едва ли не се превърнали в храмове на Атина Палада.Оставяйки това настрана във всички цивилизовани общества има класово разделение и социална ерархия , която изглежда е предизвикана не от властта , а от самата майка природа , която на едни дава повече отколкото на други – на равните равно , на неравните неравно;Моето мнение е че премногото физически , психически , морални и интелектуални недостатъци на средностатистическия човек провокират нуждата от власт без която злото в човека , ако не бъде ограничавано ще вземе превес.
  -Ако у повечето хора доброто бе по-силно от злото, би било препоръчително да разчитаме по-скоро на тяхната справедливост, порядъчност , благодарност, вярност, любов или съчувствие отколкото на страха им; но тъй като нещата са точно обратни, то и обратното отношение е по-смислено.

 • Разбира се, хич не съм съгласен :). Но ме интересуваше какво провокира интересът ти към темата, мисля че разбрах. Провери си мейла за записа.

 • би било добре да качите тези клипове някъде из сайта :
  http://www.youtube.com/watch?v=3wfNl2L0Gf8
  http://www.youtube.com/watch?v=MdbrRdjZUTE
  http://www.youtube.com/watch?v=T4zQoQ3QUxI
  и да възстановите анархо видеотеката

 • Много работи биха били хубави, но не ни стигат силите… Моето мнение е, че няма смисъл да публикуваме материали на чужди езици, освен по изключение. Който знае съответния език, ще си намери материала. Идеята е да правим материали за българоезичната аудитория. Но няма кой да свърши работата.

  Конкретно за горните клипове, ако има кой да ги преведе, не ни струва много да ги разпространим както можем. Но… няма кой да се хване с това 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.