Историкът Лъчезар Кръстев говори за Васил Икономов

ТВ предаването Операция „История“ се опита да направи издание, посветено на забележителния анархист Васил Икономов. Поканен бе Лъчезар Кръстев, историк, добре запознат с миналото на анархисткото движение в България.

Въпреки явната политическа неграмотност на академичния продукт на МВР, водещ предаването, в него се чуха интересни и точни неща за анархисткото движение в България през 1920-те, личността на Икономов и ролята му в историята на страната.

print

(2) коментара

  • Хубаво е че започва да се говори за анархизма въобще

  • Zlatko Zlatkoff

    Да, хубавое е да се говори за АНАРХИЗМА, но с голямо закъснение. Историята ни учи, ЧЕРКВАТА и ДЪРЖАВАТА (брат и сестра) , взаиьно се погрижват едни с празни глупави детски историики и молитви, другите с короптираните контролирани лъжливи държавни инстроменти мидите, да превърнат самомислящия в излишен безден мъртъв труп, в името БОЖИЕ. Столетия наред Черквата разпъваше и изгаряше всеки свободомислящ и прогресивен мислител, убявен за разбоЙник приятел на дявоа. От другата страна Държават в името на цар и „говидар“, добре монополирано и контролирано общество от изсмукани собствини умове (овце), обавяваше и обавява всеки недоволен надигнал се свобмислящ ревоюционер за разбоЙник, резолтатите днес добре познати на всички ни Пакта на световния държавен ЕЛИТ е за пълно унищожение на хуманитарния АНАРХИЗЪМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *