Берлускони посрещна Коледа с разбита мутра

С. Берлускони
С. Берлускони

Италианският премиер посрещна Коледа с променена физиономия. Докато Берлускони поздравява тълпата в Милано, 42-годишният Масимо Тарталия успява да го удари с копие на миланската готическа катедрала и да му счупи носа и два зъба. Нападателят е задържан веднага от полицията и е вкаран в психиатрична клиника.
Това не е първият опит за нападение над италианския премиер. Преди няколко години младеж хвърли по него триножник от фотоапарат и разкървави тила му.
Също за луда беше обявена 25-годишната Сузана Майоло, която прескочи бариерите, финтира охраната и свали на земята папа Бенедикт по време на коледната му литургия. Маслото на 82-годишния Рацингер (известен още като „папа Раци“ и „папа Наци“ поради членството си в Хитлер Югенд на младини) остава несветіно този път, но, стъписан от народната любов към светия отец, вървящият на метри от него 87-годишен френски кардинал Роже Ечегарай пада и чупи бедрена кост.
Властта обяви и двете нападения за дело на душевно болни хора, а ние ги броим като удари в очертанията на вратата засега без отбеля­зан гол.

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *