С полиция срещу пътниците без билет

печат
Като знаем аксиоматично, че България е страната на неограничените идиотщини, какво друго можем да очакваме да се случва в столицата на същата държава, освен глупости и безобразия, дело на овластени лумпени и некадърници от различни служби и учреждения, които си пълнят шкембетата от бюджета, за да се облекчат после в средствата за масова дезинформация.
След като наложи актове на няколко бабички продаващи „без разрешение“ семки по улиците, новосформираната Общинска полиция получи нова „бойна задача“ от главнокомандващата Фандъкова.
„Общинската полиция погва гратисчиите в градския транспорт“ е заглавие, което може да бъде срещнато дословно или във вариации десетки пъти в пресата и новинарските сайтове. С някакво перверзно удоволствие т. нар. журналисти подчертават и преповтарят думата „гратисчии“, което поне у мен предизвиква като естествена реакция желанието да ги изритам с тежка обувка в празните глави.
„Заедно с контрольорите, общинските полицаи ще проверяват редовността на пътниците в градския транспорт в София, съобщи пресцентърът на Столичната община в неделя“.
Няма ли друга работа за Общинската полиция? Проблемите с престъпността в София да не би да са решени? Уличната и битова престъпност ескалира, а потърпевши от нея са обикновените хора. Краде се буквално всичко, нападат се и се обират жени и деца посред бял ден, разбиват апартаменти, крадат акумулаторите и даже чистачките на колите, наркодилърите са на своите постове до училищата. Какво ни боли нас, че вече не отвличали баровци или не обирали чужденци по магистралите?
Но не! Ето го врагът – „гратисчиите“. Какво налага да бъдат тормозени и стресирани допълнително хората, които нямат финансовата възможност да си купят билет и карта, когато дори гьотферените от Центъра за градска дебилност (преименуваната Столична команда за градски терор – СКГТ) признават, че „гратисчиите“ не са основен проблем и с проверките и увеличаването размера на глобата на 20 лева (последно през март) не очакват нарастване на приходите? Това ли е проблемът, след като едно от малкото отшумели в медийната какофония журналистически разследвания показа, че софийският градски транспорт си надува разходите така безобразно, че излиза на данъкоплатците по-скъпо – в абсолютно изражение – от транспорта в Швеция, САЩ и Швейцария?
Ето и отговора: „Целта на съвместните проверки ще е превенция срещу пътуванията без билет или карта за градския транспорт“ (пресцентър на Столична община).
Кои бяхте вие, че да правите „превенции“, използвайки за това репресивния апарат на държавата, макар и в случая полицията формално да е на общинско подчинение? Практиката на „превенция“ не се ли прилага обикновено спрямо престъпници? Престъпници ли са най-бедните граждани на столицата, или онези, които си бяха осъдени директно от Върховния съд за незаконно вдигане на цената на билета на 1 лев?
В. Николов и А. Ванчев

Остави коментар

 • алес-гратис

  Браво, абсолютно съм съгласен с мнението на автора, въпреки че знам кои е тои!
  Напоследък проверките наистина зачестиа, контрольорите стават все по-нагли,и точно щях да питам във орума защо сте били отбои по тази тема.

  Цитат: „Това ли е проблемът, след като едно от малкото отшумели в медийната какофония журналистически разследвания показа, че софийският градски транспорт си надува разходите така безобразно, че излиза на данъкоплатците по-скъпо – в абсолютно изражение – от транспорта в Швеция, САЩ и Швейцария?“

  Това е абсолютно верно , имаики предвид че България е единствената страна в Европа в, с изключение на Англия, в която са във едени така наречените „електронни валидатори“.
  Щом тия гьотФерени, наистина имат пари за електронни валидатори какво ми се правят на толкова Закъсали и тормозят нещастни хора , които нямат пари буквално и един хляб да си купят.

  А, чак сега го видях – ‘В. Николов и А. Ванчев’
  Браво, момчета абсолютно съм солидарен вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *