Поглед напред

печат
Поводът е това: „Анархизмът за мен все още не е алтернатива, прилича на остра форма на хейтърстово и толкоз. не дава решения.“

(2) коментара

 • NZ13,
  Поглед напред,
  Златко се е постарал доста реално и обективно да ни запознае и представи обществената неблагоприятна действителност специално днес и отчасти в миналото, времето на класиците. Главната цел, да намери този „пуст“ отговор, защо АНАРХИЗМА не е популярен всред масите и им звучи страхотно, и не го приемат както алтернатива на самоуправление, и защо ние тъпчи ме на място както жаби в застояла вода, с нашите фантастични мераци за свободно общество?
  Много сериозна тема на откровение, която е занимавала философи – теоретици и обикновени анархисти от ден първи, много пъти сме идвали на нея тема и пак ще идваме, до като намерим „мистериозния“-отговор. В самото предаване, Златко и Явор бяха на своите постове, Явор с остроумните „tricky”въпроси, изискваш Златко да бъде по точен специфичен на третиращия въпрос, което по някога нервира Златко, когато не е напълно сигурен, което прави по приятен и интересен разговора в предаването. С някой от многото примери на Златко аз не бях напълно съгласен, но това не значи че аз съм прав. Толстои, много правилно е оценил значението на критиката за общия човешки прогрес. На въпроса, едно е ясно на всички ни че ние днес живеем в болна ера, без истински СОЦИАЛЕН – ЧОВЕШКИ елемент,. еродиран повече от всякога от най голямото зло„ ПАРИ и ВЛАСТ“.
  Аз лично вярвам че масите бавно, но сигурно се събуждат от летаргичния сън на всякаква йерархична заблуда, вярата на анархистите в организацията в себе си, в човека и истината е била и е по силна и устойчива от всякаква фалшива мистична божия вяра. Тази именно вяра с сигурност ще ни изведе както МОИСЕЙ, към спасителния бряг на АНАРХИЗМА – СВОБОДНОТО ОБЩЕСТВО.
  Златко Златков – Нова Зеландия.

 • ВЛАДИМИР АТАНАСОВ-сАНДАНСКИ Н. Вапцаров 37

  Р-а-в-н-о-п-о-с-т-а-в-е-н-о-с-т ––тя е тази която е невъзможна при фашизоидните политически системи на капитализма и държавния му вариант „комунизма“,и тази е тази която могат да ни гарантират единствено и само безвластническите общества на пряката демокрация А-Н-А-Р-Х-И-З-М-И-Т-Е ! АНАРХИЗМИТЕ обаче хвърлят в паника господарите на днешния свят,тъй като при тях е невъзможна властта – този своеобразен концентрат от монополизъм и привилегии,без които -паразитната им порода не може да съществува! Ето защо търсейки „ИЗХОД ОТ БЕЗИСХОДИЦАТА“-упорито внедряват псевдо-анархисти в средите на нормалните анархисти с цел разгъването на твърдения и теории придаващи утопичен характер на анархообществата! Разбира се,и това е временна мярка-мярка удължаваща единствено агонията на болното ни общество! Така или иначе обаче-АНАРХИЗМА е единствената политическа система която не съдържа изобщо утопични елементи и е неизбежна като смъртта на днешните уродливи общества!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *