Добра новина

печат
Ето как по bTV рекламират рубриката си „добра новина“:

– Изпращайте ни случаите на хора, които са помогнали, или са ви направили добре впечатление, или нещо интересно, колкото и мъничко да ни се струва то.
– Всички имаме нужда от добър пример, от вдъхновение.

Тази добра новина няма да я публикуват в bTV, затова пък ще я публикуваме тук.

На ъгъла на географския глобус има една страна, населена с един народ, върху който паразитират куп местни и чужди бандити, известни напоследък като „олигарси“. Понеже непрекъснатото изсмукване води до обедняване, олигарсите му хванаха цаката – като няма какво повече да ти изсмучат, ти отпускат пари назаем срещу обещание да те смучат спокойно и занапред. Дават „лесен кредит“ само като се „обадиш на приятел“.

Добрата новина е, че един „приятел“ решил да си спести обаждането и да си вземе парите по трудния начин – с пистолет. Няма откъде да знаем, но не би било чудно ако след обира е свалил маската и е отишъл в друг офис на фирмата, за да плати поредната вноска от „лесния кредит“, който са го прилъгали да изтегли. Нека това да бъде добър пример, вдъхновение за хората, които имат нужда кредити, за да живеят нормално! Надяваме се Ани Салич да се окаже права, че „Наистина добри новини и добри хора има из цяла България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *