Египетски фермери се бият с полицаи в защита на свинете си

печат

Фермерите в Египет влязоха в сблъсък с полицията в опит да спасят прасетата си от унищожаване. Властите в страната започнаха масово избиване на свине, като част от превантивните мерки на правителството срещу разпространението на вируса A (H1N1), познат като „свински грип“.

Стотици стопани са хвърляли камъни по служителите, които искали да отнемат животните им. В отговор полицията използвала сълзотворен газ срещу недоволните от мярката фермери. Египет е подложен на остра критика от страна на експерти на ООН, които неколкократно заявиха, че вирусът не се предава чрез консумация на свинско. Според тях избиването на животните е погрешна и ненужна мярка. Очаква се над 250 000 животни да бъдат убити.

Ирански хеликоптери бомбардираха иракски Кюрдистан

Ирански хеликоптери бомбардираха 3 кюрдски села в Северен Ирак, като мишена били ирански и кюрдски сепаратисти. Това съобщи представител на иракската гранична охрана, цитиран от Франс прес. Няма сведения за жертви. Цел на атаките били бойци от „Педжак“ – сепаратистко движение на ирански кюрди, което действа в планините на иракски Кюрдистан. Седмица преди нападението 26 души загинаха при ожесточени сражения между ирански полицаи и кюрдски бунтовници близо до иракската граница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.