Електрошок и власт

печат
Поредната убийствена продукция на МВР: за полуделите от ценовия шок – електрически такъв

Месец октомври освен втора серия на изборния водевил ни поднесе и една изненада. Ако търсите добрата новина, ще трябва да гледате внимателно, тя мина тихомълком в медиите и се загуби в общия фекален поток. Полицията се въоръжи с парализиращ пистолет. Честито на спечелилите.

Тасер X26Какво представлява въпросното “несмъртоносно” оръжие!?

Това е електрошоков пистолет, който парализира с 50 000 волта. При натискане на спусъка едновременно се изстрелват две игли, които се забиват в тялото на човек. Когато иглите влязат в контакт, по кабелите се предават електрически импулси, които парализират човек и той пада на земята за 0,25 секунди. Електрошок се постига и без физически контакт с тялото! Поразеният остава неподвижен около 5 секунди. Пистолетът действа от 6,5 до 9,5 м. Зарядът е газов патрон, който се използва еднократно. За втори изстрел се поставя нов. Оръжие, което няма патрон може да се използва като просто се допре до тялото. Размерът е малко по-голям от мобилен телефон. Разполага с лазерен мерник и малък прожектор.

Как ви се струва? Прекрасен уред, който в комбинация с пословичната ювелирна дебилност на болшинството рекетьори в синьо, ще доведе до невиждан произвол. Производител на оръжието е американската фирма “Taser International”. Фирмата представител за България е “ISD България” ООД. От въпросната фирма са спретнали стилна листовка, която твърди колко полезен и безопасен е TASER X26. За прекрасния нов свят, който ни се предлага може да прочетете на: www.isd-bg.com. От МВР съобщават, че вече са поръчани 20 броя от пистолета. Как е била избрана тази фирма и точно този пистолет не е много ясно. Колко ще се плати от бюджета на МВР също не се казва. По данни от Интернет цената му се движи между 1600 до 1900 долара. Не ви изненадва това, нали? Господин бившия плевенски кмет да обясни как става.

Защото МВР и фирмата пропускат някои неща. Този пистолет е отнел живота на поне 150 души само в САЩ за периода 1999 2005 г. Това са официални данни и става дума предимно за здрави 20 годишни младежи, загинали от това идиотско оръжие. Информация за това има в Интернет и за щастие тя няма как да бъде скрита. Тази “играчка” може да е безопасна за другаря вътрешен министър, само че да беше казал, че поради водените две разследвания акциите на “Taser International” са се сринали през 2005 г. с 80%. Българската поръчка определено няма да ги вдигне особено, но пък защо да не пробутаме малко опасни играчки на аборигените, докато не са се усетили, нали така, мистър Петкоф?

Електрошокът може да увреди телесните електроимпулси и да доведе до смърт, като това е особено опасно за хора със сърдечни проблеми. За това има редица анализи, направени от лекари. Още повече, че тези оръжия могат да се използват срещу протестиращи граждани. Всички други измислици за “борба с тероризма, бандитизма” оставяме за неделно забавление на въоръжените до зъби бандити, които сигурно се попикават от радост при мисълта за куките, които ги дебнат по подлезите с верните „тазери” в ръка.

Не само бандитите, но и нашите блюстители на закона, с цялата им присъща интелигентност, също биха се израдвали на такова оръжие. Ние сме виждали какво става за цигара марихуана, какво се случва на “съмнителни” роми или имигранти и сме слушали много истории за “любимата палка”. Сега ще имат подходящото оръжие, за да изпробват густото да натиснеш спусъка. Рано или късно нечия сърдечносъдова система няма да издържи и тогава пак ще слушаме лъжи и оправдания. Създаваните митове и параноята по отношение на престъпността е чудесен начин някои да направят пари и кариера, и още пари.

Това е само част от атаката срещу нашите права и нашето здраве. Малка част от историята на технологиите за контрол върху хората. Власт, пари, технологии и смърт вървят отдавна ръка за ръка. Нашите управници няма да останат по-назад. Повече по темата може да прочетете на: http://cryptome.org/stoaatpc. htm

(4) коментара

 • Глупаци, ако бяхте прочели подробно официалния сайт на Тейзър, както и многобройните изследвания по темата, щяхте да знаете, че Тейзър е 99,99% БЕЗВРЕДЕН за човешкия организъм при всякакви условия! Вашата безсмислена пропаганда срещу най-доброто несмъртоносно средство за самоотбрана е просто жалка – като всяка една необоснована критика. Много по-добре е полицаите да стрелят с Тейзър срещу потенциален престъпник, отколкото с бойните си оръжия – ако имате поне капка интелект, сами ще си отговорите на въпроса защо това е така!
  Полицията трябва да залавя, а не да бие/убива/ранява! Обикновеният гражданин трябва да може да защити себе си, дома си и близките си, без да рискува да влезне в затвора заради “превишаване правата на самоотбраната“. Е, според вас, какво по-добро от Тейзър в тези случаи?
  Искам да подчертая, че нямам нищо общо нито с МВР, нито с ИСД, нито с компанията производител. Аз съм обикновен човек със собствено мнение.

 • хм, доста закъснял коментар под материал отпреди 8 години.

  та:
  1) неща, свързани с ток, никога не са безопасни на 99,99%
  2) не много забележим е акцентът в статията върху цената на устройството (недостъпно поради нея за „обикновен гражданин) и върху факта, че всяко оръжие в ръцете на властта не може да се оцени като нещо приемливо (защото гражданите нямат какво да противопоставят в крайна сметка – не само „престъпници“ нахлуват в домовете, не само „престъпници“ те мачкат по улиците – властта го прави непрекъснато)
  3) полиция изобщо не бива да има. Както и държава. Така мислят анархистите.
  (ама „как без държава?“ – за това пишем в други статии)

  за десерт: най-доброто оръжие за самозащита изобщо не са пушките, пистолетите, електрошоковете, мечове, алебарди, бластери, бойни магии и т.н. Най-доброто е свободата – личната свобода на всеки, а от нея свободата на всички. Иструментите (пушки, пистолети и т.н.) са второстепенни в този смисъл. Много второстепенни.
  Дано разбираш какво казвам с това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *