Какво говори министърът, пък какво чувам аз?

печат
Министър Дянков излезе с поредното оптимистично изказване, типично в стила на Бойко Борисов и неговия „материал“. „Всичко добро в Туркията, всичко цъфти в Туркията“ (пардон, в Българията). Аз обаче чувам (а понякога и виждам) други работи, та искам да се разберем – той ли криво ги приказва, или аз криво слушам?

„Има достатъчно пари, стига да се управляват правилно, което зависи от министъра.“

В държавата може и да има. В богаташите може и да има – Баневи вчера си направиха сватба „за чудо и приказ“. Само че за обикновените хора около мен парите хич не са достатъчно. Сигурно проблема е в тях – че не искат да станат финансови министри, за да има и за тях достатъчно пари?!

„Инвестираме в сектори, в които не е инвестирано от десетилетия – например магистралите, паметници на културата, в археология, в историческо наследство.“

Да де ама като не им стигат на хората парите, какво ги топлят инвестициите в „паметници на културата, в археология, в историческо наследство“? Виж, магистралите са полезни – направо да вземат да кръстят една магистрала на ГЕРБ и без това все магистралите са им на устата! Само че да вземат да я построят със свои пари, не да се хвалят, че са похарчили нашите!

„В спорт също много се инвестира, което е добро не само за спортните постижения, но и за здравето на хората.“

Да, особено нужно е това за сервитьорките с разширени вени и шивачките с надупчени пръсти – след 12-часовият работен ден, ще отидат на тенис-кортовете или по голф-игрищата да разпуснат. Само че… няма да им стигне заплатата, за да си платят входа.

„Румънският Дянков вече не е финансов министър, явно не го харесват толкова много.“

Абе те и нашият не го харесват много, ама…

„До края на нашия мандат българите ще са по-богати – средно, от румънците и не само от тях“

Само че аз виждам как хората масово обедняват… Значи или богаташите богатеят още повече от румънските богаташи, или румънците обедняват още повече от нас. Да се прегърнем и да се разцелуваме от радост!

„Вчера беше добър ден за еврофондовете. Получихме 1 млрд. лева, които могат да се инвестират за следващите две години. Двете тежки години минаха и гледаме напред“

Така е. Тепърва ще се купуват частни самолети и ще се смучат държавни пари. Мисля че управляващите и ченгесарската клика зад тях доволно могат да се потупат по раменете. А ние ще им подарим отново държавата… за една магистрала, по която да си карат фераритата.

Един е Бойко и Дянков е негов пророк!

П.С. Още много глупости се говорят от полиците, жалко че нямаме време да ги коментираме всичките. Но хората имат нужда от малко критичен поглед къмподобни изказвания , че вече са ни докарали дотам, че дори не ги слушаме. Политиците по телевизията са като попове на литургия – благопожелания и шоу за публиката.

Остави коментар

  • И ФАБ „инвестира“ в паметници на културата и историческото наследство, ама никой не ни го признава това 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.