Кой наби директора?

печат
Директорът на ДФ „Земеделие“ е бил „жестоко пребит“ пред дома си. Полицията работела по всички версии – от грабеж, до сплашване. Разбира се, Бойковци винаги са прави, дори когато грешат, но аз си позволявам да предложа друга версия.

Хиляди дребни фермери в България заложиха машините и имотите си, за да вземат европейски субсидии. Много малко от тях протестираха насред София – дори парите за нафта на трактора са им много. Но това не значи, че всичко им е наред.

Протестите на зърнопроизводителите приключиха, милионерите се разбраха с правителството и си уредиха далаверите за няколко години напред. Дребните фермери останаха с пръст в устата – те не си пият ракията с депутатите, а някой трябва да изгори в името на борбата с корупцията. Затова разните норми, наредби и правилници за отпускане на субсидии са пълни с капани. Ето една история от Интернета:

Как един приятел инвестирал над 200 000 евра (честно заработени пари) в свиневъдство не можа да вземе нито 1 евро в субсидия? Загубил му се по пътя от град в Южна България до София документ номер 18 от папката, не била отговаряля фермата му на стандарт „не знам кой си“, който не бил задължителен за БГ до 2013 година, ама Министъра устно бил казал, че трябва да отговарят и на него … и всичко това, само за да може на Министъра приятелчето във Варненско да ползва 2 субсидии за една ферма (което мина и замина по новините без последствия за никого …)

Тези истории не са една и две, само количеството на парите е различно. Някой е вложил пари, написал е бизнес план, може дори да е взел пари от държавата и сега да му искат да ги връща с лихвите, заради някоя запетайка в документите. Е – на човека му е преляла чашата. Жалко само за директора и за това, че ръката на отмъщението не стига по-нависоко. Тогава може би управляващите наистина щяха да ни имат уважението. Както е казал народа, „Бий, за да те уважават!“

Остави коментар

 • http://news.ibox.bg/pressreview/id_686365572

  В. „Стандарт“ съобщава, че нападателите са отправили заплахи към Порожанов:
  „Това е последно предупреждение, следващия път чупиме ръце и крака. Това изсъскал единият от маскираните мъже, които в четвъртък вечер пребиха шефа на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.
  След това той и аверът му офейкали. Думите на нападателите се носят като мълва из коридорите на фонд „Земеделие“…
  Според запознати, маскираните биячи били с други двама мъже, които пък ги чакали с черен джип пред кооперацията. От полицията засега отказаха да дадат подробности. Ясно е само, че Порожанов е разпитан след инцидента.
  Основните версии на МВР за побоя са свързани с работата му…
  Кооперацията се намира точно срещу централния вход на административната сграда на „Топлофикация София“.Там обаче няма камери, които да са заснели нападателите.“

 • Ако са го набили, защото не е свършил на някого мръсната работа, не е виновен за нищо, освен че… не е знаел къде е тръгнал. Разбира се, може и всичко в „Стандарт“ да е съчинено, за заблуда на противника. Но ще стане ясно – ако не хванат никого, значи наистина са били професионалисти.

 • ааа, тия (поръчителите) не бият, еле пък висши чиновници, хващат ги за топките с компромати.

  сладурът е виновен, всеки властник е виновен.

  ако не хванат никого, това е нормално. Само на филм всички ги хващат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *