НОВИНИ

печат

август 2016 г.

Колет бомба за гръцки съдия

На 28 юли полицията в Гърция съобщи за пореден колет-бомба с малко количество взрив, изпратен до съдия. Цел на атаката е бил П. Хузурис. Пристигналият след сигнала сапьорски екип е обезвредил устройството. Смята се, че това действие е свързано със съдебния процес на анархистката организация „Конспирация на огнените ядра“, който Хузурис председателства. За момента нито една въоръжена организация не е поела отговорност.

Искат разпускане на полицията в Ню Йорк

В началото на август започна окупация пред сградата на кметството на Ню Йорк. Опитите на полицията да прогони протестиращите са безуспешни. Организатори на акцията са движенията „Анархистко действие“ и „Милионен марш“. Една от целите на протеста – уволнението на директора на нюйоркската полиция Бил Братън – е вече изпълнена.

Конгрес на Международната анархистка федерация

От 4 до 7 август се проведе десетият конгрес на Международната анархистка федерация (IFA) във Франкфурт, Германия. Приети са нови организации – Анархистката федерация на Мексико (FAM), Местната анархистка федерация на Валдивия (FALV, Чили) и Анархистката лига (Бразилия). Проведени са работни срещи и са обсъдени редица актуални теми: война и национализъм, федерализъм, миграция, репресии и тероризъм.

Гръцки анархисти боядисват посолство

На 26 юли десет души от гръцката анархистка група „Рубикон“ извършват нападение над турското посолство в Атина. По сградата са хвърлени балони с червена и черна боя. Разхвърляни са и десетки позиви за солидарност с борбата на турския народ. Те заявяват, че са както срещу опита на военните за преврат на 15 юли, така и срещу правителството на Ердоган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.