„Пътна карта“ за преодоляване на кризата

печат

Преди десетина дни по
телефона ми се обади един от предишните президенти на РБ с предложение да
участвам в написването на една колективна Декларация по повод чрезмерно
проточилата се криза, протестите и позицията ни. Поради здравословни проблеми
му отговорих, че няма да мога да присъствам, но че ще изпратя моята „визия“,
както е модно да се казва, след което седнах, написах и изпратих своя „принос“:

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

ИЗПРАЩАМ ВИ ОБЕЩАНИЯ ТЕКСТ

В НАСТОЯЩИЯ „КОНТЕКСТ“

ПОЗДРАВИ,

Георги Константинов

 

Г-н ПРЕЗИДЕНТ,

 

Радикалните мерки, които предлагам, са пределът на компромиса, който мога да направя, ако искам да остана верен на моето идейно кредо. Вие го познавате добре и затова няма да останете изненадан, когато прочетете приложената „Пътна карта за изход от кризата“. Но не бяха само идеите, които са ме ръководили при написването ѝ. Днешните „интелектуални“ и лакейски протести няма да доведат до нищо по-различно от наложеното през изтеклия близо четвърт век социаликономическо и политическо статукво от наследниците на болшевишката диктатура с активната помощ и съучастие на нейната „опозиционна“ прислуга от СДС, през НДСВ до ГЕРБ.
Моето дълбоко убеждение, е че при създадените обстоятелства друг изход, освен революционният, е невъзможен. За съжаление, на днешния български народ му липсваше кураж и капацитет да извърви пътя към собственото си освобождение, поради което нищо оптимистично не съзирам на хоризонта през близките години. Да се надяваме, че поколението на неговите синове и внуци, което идва на смяна, ще се окаже на висотата на задачите, алтернатива на чието решение е екарисажът на историята, откъдето обратен път няма.

„Пътна карта“ или мерки на програмното правителство за изход от кризата

1) Пенсиониране на всички военни, които имат необходимия трудов стаж. (От 12 до 20 години в зависимост от рода войски.) По този начин, „на заслужен отдих“ ще бъдат отпратени всички стари кадри, имащи някакво отношение към диктатурата на номенклатурата и до голяма степен към нескончаемия „мирен и безкръвен преход“. Като следствие от тази мярка, в казармите ще останат войниците и чиновете, по-нисши от лейтенант. От тях ще бъдат излъчени новите командири на различните войскови съединения в авиацията, хеликоптерите, артилерията, танковете, картечарите, огнепръскачите, сапьорите, бронетранспортьорите и т. н.

2) С тези бойни единици ще бъдат обградени, разоръжени и разпуснати всички поделения на МВР и спецслужбите, както и различните „застрахователни“, „охранителни“ и прочее мутренски групировки, които по численост надхвърлят състава на двете „силови министерства“. В случай на съпротива, ще се действа по принципа „на война, като на война“, като се остави на Всевишния грижата да раздели в „Отвъдното“ добрите на една страна от лошите – на друга.

ЗАБЕЛЕЖКА: При невъзможност, поради обективни причини, да се извървят горните две стъпки, това можеше да бъде извършено от Народа, след изпълнение на следващата трета стъпка, ако последният не бе накарал Дякона да постави зад него своите четири въпросителни (Народе ????).

3) Ще се отварят всички оръжейни складове и заводи, за да бъде въоръжено поголовно цялото „мирно население“ на възраст от 16 до 60 години. (Разбира се, доброволците над тази възраст няма да бъдат посрещнати с отказ.)

4) Ще се завземат всички медии (радио- и телевизионни станции, ежедневници и седмичници), като се отправи апел към въоръжения народ да неутрализира всички гнезда на съпротива в столицата и провинцията, като арестува временно – до нормализиране положението в страната – всякакви елементи на „елитите“ (от „политическата класа“ и олигархията до „князете“ на медиите и „Светия синод“).

5) Ще се конфискуват всякакви „спечелени с честен труд“ недвижими и движими имоти и богатства, в размер над 100 000 евро, както и банковите влогове в страната и в чужбина на всички „честни частници“, с които ще се решат незабавно и задоволително здравните, образователните и социално-осигурителните проблеми на останалите 90-95% от българските граждани. Ще се извърши и преразпределение на площта на жилищния фонд в отделните населени пунктове, съобразно сегашната „средна норма на квадратура за член на семейството“, като бъдат анулирани ипотеките към банките на семействата с единствени жилища, за да се реши справедливо жилищният въпрос.

6) Ще се поставят под контрола на работещите в тях всички предприятия и учреждения, които използват наемен труд, като изработването на скалата на трудовите възнаграждения за различните категории техни труженици ще се извършва от общите събрания на персонала им.

7) На общи събрания в общините, районите и в кварталите на големите градове, ще се обсъжда и решава кой труд е общественополезен, имащ право на съществуване и на възнаграждение. Лицата, които ще останат вън от листата на утвърдените професии, ще бъдат пренасочени към полезен и необходим труд или оставени на самоиздръжка.

8) С оглед на заварената различна степен на механизиране (автоматизиране), модернизиране на различните единици и сектори в икономиката, на браншовите, регионални и национални конференции ще се решава създаването на солидарни инвестиционни фондове за уеднаквяване нивото на производителност във всички сектори, предприятия, институти и т. н., и като следствие – изравняване на доходите на ангажираните в тях труженици.

9) Ще се утвърди и ускори реализацията на Проекта АЕЦ „Белене“ от руската компания Атомстройекспорт и построяването на българското трасе на газопровода „Южен поток“ от Газпром, след което двата обекта ще се експроприират в името на социалните интереси на българския народ.

10) Ще се обяви мораториум върху чуждестранните заеми, като се предостави правото на кредиторите да си ги върнат, като сложат ръка върху вложените в техните банки милиарди долари, евро, швейцарски франкове, лири стерлинги и т. н. от управляващите до този момент гангстери, на които те са отпускали заеми без съгласието на 99% от българския народ.

11) Ще бъдат премахнати всички държавни, банкови, търговски и пр. тайни, всякакви „класифицирани информации“ и секретни клаузи в международните споразумения и договори и предоставянето им на всеки и всяка желаещи да се запознаят с тях.

12) Виновниците за IV (до 1989 г.) и за V (до 2013 г.) национални катастрофи ще бъдат предадени в ръцете на изборни революционни трибунали под контрола на въоръжения народ.

 

Г-н Президент, няма да се изненадам, ако такива незабавни мерки не срещнат одобрението Ви, но ще бъда благодарен, ако ги предоставите за запознаване от другите участници в една евентуална среща за изработване на „Декларация във връзка с кризата и протестите срещу правителството“.

СОФИЯ, 17 ЮЛИ 2013 г.

ПОЗДРАВИ (подпис)

*  *  *

Бай Георги,

Благодаря ти! Получих текста, ще го прочета. Сега заминавам извън града, в понеделник ще ти се обадя. Скорошно оздравяване!

СОФИЯ, 19 ЮЛИ 2013 г.

ПОЗДРАВИ (подпис)

*  *  *

Днес е неделя, 28 юли 2013 г. Колкото някой ви се е обадил, толкова и аз получих хабер. Очевидно, както е казал Хамлет в края на V действие:

„ОСТАНАЛОТО Е МЪЛЧАНИЕ…“ •

Георги Константинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *