Побеждаваме

печат
Другарите от Революционно Анархистко Действие ни изпратиха следния текст, за да опишат ставащото в Турция.

Ние, потиснатите, живеем във времена, в които държавите всеки ден правят живота ни все по-лош със своята несправедливост, властите крадат живота ни с покварата си. Днес това, което ни разкри войната между представителите на ПРС, не е просто поредната кражба на правителството, а истината, че всички правителства са крадци. Защото чрез правителствата, държавите крадат живота ни.

Докато синовете на министрите, крадящи от народа, са поставени под закрилата на закона, докато държавата служи в полза на шефа, докато облагородяващите проекти в градовете оставят потиснатите на улицата, а „някой“ се възползва от това, докато хората, които едва си плащат наемите, стават все по-бедни и по-бедни, докато да имаш работа значи да бъдеш заробен, докато става нормално да умреш работейки, но незаконно да се изправиш срещу случващото се, докато се опитват да затворят устите на хората с репресии и наказания, докато Berkin Elvan и Elif Çermik се борят за живота си в болниците, защото са били ударени от газови гранати – бунтът е неизбежен.

Както победихме вчера, така ще победим и днес. Ще продължим да се борим всеки ден, в който излизаме на улиците, докато държавите и властите бъдат разрушени. Както направихме на 31 май, както в своя бунт спечелихме всяка улица и всеки квадрат от земята, на която живеем, така и днес призоваваме всички на улиците, един до друг, рамо до рамо, срещу тази поквара и грабеж.

Да живее бунтът на потиснатите!

Да живее анархизма!

За анархистка революция чрез действие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.