Посрещнахме Путин

печат

Протестите срещу Путин бяха пълна скръб. Вечерта на 17 януари атмосферата на Орлов мост беше твърде унила. Господин Путин едва ли е разбрал, че има някой да протестира срещу него.

В петък еколозите и неправителствените организации, които бяха взели разрешението за проявата, останаха неприятно изненадани, когато очакваните от тях еколози от Бургас, се оказаха пет рейса атакаджии, лумпени и професионални клакьори. На сцената на НДК се качиха Сидеров, Валери Симеонов, Цветан Цветанов от ГЕРБ, Малинов от ДСБ, някакъв седесар, Яне Янев и др. Започна се безобразно дрънкане на глупости под ентусиазирания рев на агитката от Бургас, която скандираше имената на всички горенаредени партии, най-вече на Атака и даже си разменяха партийните знамена – по едно време един пиян старец със знаме на ГЕРБ крещеше „Атака-а-а-а”, което трябва да говори за една добре подготвена байганьовска политическа проява. Тези, които бяха дошли за шествие против Путин, се дръпнаха настрана, извикаха веднъж „Червени боклуци” по адрес на останалите и се опитаха да тръгнат като шествие надолу по Витошка. Междувременно телевизия СКАТ си направи активното мероприятие пред НДК.

Посещението на Путин в “Нюзуик”

“Ние не сме никакви славяни. Всичко това са панславистки маски на руската експанзия”, заяви за “Нюзуик” литераторът Мартин Георгиев, протестиращ на улицата против приятелството с Путин.

“Русия е заплаха за България”, обясни Костов за “Нюзуик” своята тревога относно сближаването с Москва.

“На българите много им провървя, че те имат толкова много общо с Русия”, казва царят за “Нюзуик”.

Прозападната политика направо мирише от подбраните изказвания. На тези, които де-факто организираха жалките протести – беззъбите еколози и мутрите на Атака – изобщо не е дадена думата. Изводът се налага от само себе си: ако искате обективна информация за случващото се у нас, не четете “Нюзуик”. •

ФАБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.