Преките действия на GADI във Франция

печат

През януари 2014 г., „Интернационалните групи за преки действия“ (Groupe d’Action Directe International – GADI) поемат отговорност за нападения срещу държавни сгради със запалителни устройства в град Тарб, югозападна Франция:

Поемаме отговорност за огнената атака срещу казарма на френската армия (тази на 35-ти въздушно-десантен полк в Тарб) на 27 декември 2013 г.

Също така поемаме отговорността за нападението със запалително устройство срещу затвора в Тарб на 25 декември 2013 г.

И двете нападения са извършени в знак на подкрепа и в отговор на международния призив за солидарност с петимата анархисти, арестувани в Барселона, както и в знак на солидарност с всички наши братя и сестри анархисти, намиращи се в терористичните затворнически учреждения на държавите.

С тези акции искаме да заявим и на френските фашисти, че улиците вече не са техни. Времената, в които можеха безнаказано да убиват, свършиха…

Призоваваме всички наши другари да отмъстят за смъртта на Климент Мерич (15-годишно момче, убито от неофашисти в Париж през юни 2013 г.) с кръв за кръв.

Призоваваме всички другари да се организират и да се въоръжават.

Смърт за държавата!

Смърт на фашизма!

Смърт на капитализма!

Да живее Анархията!

Да живее Свободата!

Пишем този текст със закъснение от съображения за сигурност.

Groupe d’Action Directe International – GADI

Послепис

– Затворът беше нападнат със самоделно взривно и запалително устройство.

– Нападнахме казармата със смес от напалм и фосфат.

* * *

В ранните часове на 8 февруари 2014 г. в град По GADI атакуват със самоделно устройство и сграда на църквата „Християнска наука“, която според тях е използвана за база на местната организация на „Националния фронт“.

groupe-action-directe-international-attentat-terroriste-tarbes-_optПолицията задържа двама мъже, единият от които е осъден по бързата процедура в съда на град Тарб на 3 февруари 2014 г.

По време на процеса той отправя политическо обръщение пред магистратите. След като е признат за виновен по всички повдигнати обвинения, задържаният е осъден на 2 години строг тъмничен затвор. Прокуратурата настоява за 4-годишна присъда, а според закона максималната присъда по тези обвинения е до 10 години. Осъденият е френски гражданин на 31 години. Другият задържан е испански гражданин на 39 години, но срещу него не са повдигнати обвинения нито от антитерористичните служби в гр. По, нито от Междуобластната дирекция на съдебната полиция в гр. Бордо.

Осъденият 31-годишен французин прави следното изявление пред съда: Поемам цялата отговорност за тези си действия и държа да подчертая, че те са израз на моята подкрепа и солидарност с осъдените и натикани в затвори другари-анархисти. Те са израз и на моя протест срещу наложената в цяла Европа неолиберална политика. Вече почти никъде в Европа не съществуват социални услуги. Истинският тероризъм всъщност е феодалният капитализъм, в чието робство е натикан всеки един човек още от своето раждане. Свидетели сме на това как цели семейства биват изхвърляни на улицата. Има много родители, които не могат да изхранват децата си. Човешкото достойнство е смазано напълно. Първо погледнете в очите вашия тероризъм и след това ме съдете.

Превод от френски език за „Без Лого“: Ирис Ким

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *