Само революция може да спаси Гърция

печат
Из комюнике на тримата затворени членове на „Революционна борба“, затвора „Коридалос“, януари 2011 г.
Бий фашистите!
За пръв път в историята, във всички европейски страни и най-вече в тези, които са засегнати най-тежко от икономическата криза – всеки ден, все повече и повече се разкрива фашисткото лице на съвременния ред.
Днес фашисти са не са само националистите, напомнящи ни за нацистите, военните преврати и диктаторските режими. Фашисти са тези, които ни управляват, тези, които разполагат с общественото богатство. Фашисти са „демократите“, които притежават власт, политическият и икономическият елит. Това са тези, които участват в изпълнителните органи на политическата власт и икономическите институции като Международния валутен фонд, Европейската централна банка и Федералния резерв на САЩ. Фашисти са тези, които контролират големите медии и се опитват да манипулират хората, сега, във времето на най-големия социален грабеж и най-голямата операция за терор над човечеството.
В Гърция, социалистите-фашисти от ПАСОК, контролираните от тях синдикати като ГСEE (най-големия синдикат в Гърция) и основните медии, са се ангажирали заедно по най-просташки начин да легитимират политическите усилия „за спасяване на гръцката икономика“ – това престъпление, насочено срещу мнозинството от хората в страната.
Доминик Строс-Кан (тогава управляващ директор на МВФ) при неотдавнашното си посещение в Гърция диктуваше на нелепите народни представители политиката, която МВФ и Тройката (МВФ, ЕЦБ, ЕС) смята да наложи. Така той на практика призна, че Гърция е морското свинче на МВФ. Моментът в изказването му, който ни върна отново към спомените за хунтата и полковниците, когато сравни Гърция с пациент, а себе си с лекар, тогава напълно приличаше на изпадащия в делириум фашистки диктатор Пападопулос (диктатор на военната хунта в Гърция 1967-74).
По-добре системата да фалира!
Седем месеца вече Гърция е в подчинение на Тройката, а социал-фашистите от ПАСОК успяха да наложат дълга редица от мерки в рамките на „шоковата терапия“, която международният икономически елит диктува. Заплатите и пенсиите непрекъснато намаляват, 13-та и 14-та заплата (Коледа и Великден) в обществения сектор са орязани, държавните разходи навсякъде са сведени до минимум, пределната възраст за пенсия се увеличава. Само за три часа диктаторът Папандреу и неговите министри отнеха трудовите придобивки, спечелени с дълги и често кървави борби, премахвайки колективните трудови договори и създавайки режим на индивидуални такива.
Въпреки това тези неолиберални мерки не само не пречат на банкрута, но той става все по-близък. Равнището на безработицата се очаква да достигне или дори да надхвърли 20% до края на годината, съкращенията и затварянията на предприятията се увеличават, хората, които попадат под границата на бедността и тези, които се маргинализират, стават все повече и повече. Бездомните и бедните, които се обръщат към държавните приюти за една паница храна, са толкова много, че картината на окупирана Гърция оживява отново.
„Лечението на пациента“ в съответствие с предписанията на главния престъпник Строс-Кан ще бъде успешно чрез икономическо и социално унищожаване на голяма част от населението в страната…
Заради всичко това фалшивата дилема „фалит или икономии“ заслужава като единствен отговор „По-добре системата да фалира!“
Ето защо нашият отговор на кризата е Социалната революция, която считаме за единствено средство за излизане от кризата на системата. Социалната революция, в която ще се експроприира състоянието на богаташите, мултинационалните и големите гръцки компании. В която ще бъде експроприирано изцяло църковното богатство и държавната собственост. Социалната революция, която ще премахне веднъж завинаги Държавата и всяка йерархична и бюрократична организация и ще създаде социални структури, които да не допуснат повторната поява на организирана икономическа и политическа власт. Ще се социализира всичко: средствата за производство, земя, търговия, здравеопазване, образование, транспорт.
Социалната революция ще има за основа социалната организация на общността или общината. Всяка социално-икономическа дейност ще се извършва от мрежа от народни асамблеи и съвети, където всички ние, на работното си място, в града, в селото, квартала, чрез тези колективни органи за управление и вземане на решения ще поемем живота в собствените си ръце.
Тогава познатото ни индустриално общество и съвременен начин на живот, чиито основни характеристики са алчността и плячкосването на природата, ще бъдат забравени.
Социалната революция, която ще премахне всяка национална, расова или религиозна дискриминация, която ще събере хората в едно, зачитащи своето многообразие, която най-накрая ще премахне класите и социалното разделение.
Да живеят Свободата и Социалната революция!
Пола Рупа, Никос Мазиотис, Костас Гурнас
Превод и редакция Инферно и Бай Благой

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *