Свободни гласове в Интернет

печат
Ера Революция Анархия - слушай всеки четвъртък от 20:00 ч.
"Ера Революция Анархия" - слушай всеки четвъртък от 20:00 ч.

Вече няколко месеца всеки, който се вълнува от безвластието, може да слуша на живо в Интернет предаването ЕРА. Формално екипът се състои от двама души, но други хора също помагат, редовно или епизодично. Вече имаме малка, но твърда аудитория слушатели, които развиват предаването, както с лично участие в излъчванията, така и с черната работа, която се върши „встрани от микрофона“.
ЕРА (от Еволюция, Революция, Анархия) е предаване за развитието на обществото. Хората, които правим предаването, желаем да живеем в по-справедливо общество, сред приятели, които се уважават и обичат. Замисълът ни е да създадем от една страна среда за информиране и анализ на настоящето, а от друга – място за споделяне на надеждите за по-добър живот.
Ние приемаме твърдението за революционна ситуация, която ни чака нейде в бъдещето, но не е налице в настоящето като част от „дневния ред“ и виждаме създаването на здрава революционна организация, която в подходящия момент да може да предложи алтернативи, изпитани вече през годините, да предложи структура, върху или по подобие на която да се изгражда едно бъдещо общество, и да предложи образовани и сериозни хора, които да бъдат готови да строят нещо ново. Не претендираме да говорим пророчески, защото разчитаме окончателната теория за бъдещото общество да се оформи в практиката, основана на безвластническите принципи. Не вярваме, че някой може да предвиди нещата с 30 години напред и да пише рецепти, но претендираме да представим безвластнически поглед върху настоящето и да отделяме внимание на идеите, които са минали изпитанието на времето, както и на всичко ново, което изглежда обещаващо.
Затова и радиото на този етап е ориентирано основно към вътрешен кръг слушатели. Може би, когато натрупаме опит, когато пораснем като организация и когато имаме нещо по-конкретно да предложим на всеки един човек (да види той лично как може да подобри живота си, като работи с нас), тогава ще е време да се обърнем към „масовия слушател“. Но засега не виждаме смисъл да правим нещо, което така или иначе няма потенциал да даде ефект по отношение на нови сили в организацията или на масови мероприятия на улицата. За сметка на това се опитваме да включим единиците хора, които споделят нашите принципи, умеят да разсъждават и не са се предали вече на отчаянието от отчуждението около тях. Искаме да превърнем предаването в средство за общуване между нас, в място, където да представяме идеите си и да се учим едни от други. Ако някой „отвън“ научи нещо, толкова по-добре. В идеалния случай собствените реплики на водещите няма да са повече от половината съдържание на предаването. За съжаление все още сме много далеч от тази фаза. И може би никога няма да я достигнем.
В този смисъл всяко включване, коментар и критика към предаването от теб са добре дошли. Но хората са различни и дори някой слушател да не вижда смисъл в подобни действия, неговото мнение си остава добре дошло. Все пак очакваме предложения за подобряване на предаването и разнообразяване на тематиката.
Записи от всички предавания досега можете да чуете на адрес http://era.a‑bg.net/. На живо се слушат всеки четвъртък от 20:00 часа по тестовото радио на безвластниците, което се излъчва в Интернет на адрес http://a-bg.net/radio.m3u. През останалото време на същия този адрес можете да чуете програма със смесица от музика и предишни предавания.
Екип ЕРA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.