Тепавичаров, защо не изби мутрите?

печат
Фирми за събиране на дългове са виновни за четворното убийство в Пловдив, при което откачил от стрес и притеснение баща разстреля семейството си… Този факт беше споменат от някои малки сайтове в интернет и само намекнат в репортажите за „кървавата драма“ на масовите медии. Семейството имало дългове, 200 хиляди лева и толкоз, нормално е да си изтрепеш децата и да се самоубиеш – така де, как ще дължиш пари на свещените банки и монополисти и ще искаш да живееш?

Дали обаче подайгъзниците и подайгъзничките в редакциите на вестници и телевизии знаят, че 200 хиляди лева е средната сума, която се дължи по един обикновен ипотечен кредит и подобен дълг имат стотици хиляди хора в днешно време?

Дейността на фирмите за събиране на дългове и Частните съдебни изпълнители беше узаконена от Държавата и от нея се ползват банки, топлофикации, мобилни оператори и подобни. Тези фирми и съдебните изпълнители са ударен отряд за терор срещу обикновените хора в България. Ако някой мисли, че обект на запори и изземвания са кредитните милионери на Прехода, нещо се е объркал. Последните събития показват, че мутренските „колекторски“ фирми, могат да бъдат наречени спокойно и „Ескадрони на смъртта“.

Защо бе, Тепавичаров? Не ми го побира главата. Вярно е, че като общество сме в упадък, но толкова ли сме пречупени, че да стигнем до там да си избиваме децата, вместо да вдигнем ръка срещу насилниците? Защо ти, сержант Тепавичаров, не си взе пистолета с приготвен втори пълнител, не отиде в офиса на гадните криминални отрепки и не ги подкара, така, както си седят разплути по столовете – право в главите, презареждаш и ако някоя свиня още мърда – повтаряш. Защо? Щяха да те осъдят, да те плюят скапаните журналисти, но ти щеше да си постъпил като смел и свободен Човек.

Мутри, вие сте най-ниското ниво от пирамидата на властта и вашата функция е да сте изпълнители и слуги на Олигархията, срещу процент от награбеното. Знайте обаче, че чувството за безнаказаност и недосегаемост, което имате е измамно. Когато стрелките се съберат върху дванадесет, ще си платите за всички гадости, които сте причинили на хората, и за всички „самоубили“ се.

Най-виновни от всички за това положение са политиците и полицията. Нито една партия не е повдигала въпроса за забрана на дейността на частните съдебни изпълнители и „събирачи на вземания“. Напротив, политиците са тези, които регламентират и защитават рекета. Големите борци с престъпността от МВР се занимават да кръщават с идиотски имена операции срещу треторазредни гангстерчета, докато криминалните „герои на Прехода“ тормозят беззащитните.

Ако някой „не знае“ истинското положение на нещата, може да си го представи – гробчетата на душиците Ангел и Илия Тепавичарови, там някъде в Пловдив, извън гробището… Това е България! Дотук ни докараха, докато „броим време“. •

Веселин Николов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *