Възмездие трябва

печат
Най-масово рекламираният продукт в България е безсмислието на съпротивата. Вялият и излишен „вот на недоверие” беше просто поредният рекламен клип от масираната кампания, която се води вече много десетилетия и която цели превръщането на народа от ковач на собствената съдба в пасивен инструмент за сковаване на собствения му зандан.
Никой не е виновен, а напротив – баш бандитите са за похвала, ако си признаят, а биват награждавани и ако топнат други свои конкурент-бандити пред най-големия разбойник – държавата. Човешкият живот се търгува от 5000 лева – ако бъде смазан от калпаво построена козирка на банка – до 200 000 лева – ако бъде смазан от танка на кьоркютук пияна спортна звезда.
Хора умират в счупени линейки на сто метра от болницата, защото нямало пари да се подменят бракмите в болниците, а валутният резерв на страната междувременно стигнал рекордните 23,3 милиарда лева. Българският данъкоплатец налива половин милиард лева всеки месец да плаща дълговете, осигурили охолството на Живков и бодрата му смяна.
Финансовият министър, вместо да бъде позорно изритан за пълния колапс на всички „бюджетни дейности”, които имат пари само за заплатите на 150-те хиляди чиновници и нищо друго, получава награда. Нали все пак е „намерил” (сигурно с хамалуване на Сточна гара) за най-важните две пера – „вересиите” на чуждите кредитори и новите мерцове на министрите и други жизнено важни чиновници. Гробищата продължават да бъдат най-бързо развиващата се инфраструктура, стигаме челно място в света по смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Пред нас по брой инфаркти е само Украйна, но това е обяснимо – те наскоро си получиха сметката за газа от Кремъл.
Платените парцали и блюдолизията продължават да набиват, че така е било и така ще бъде, ти си роб, не ти се полага да бъдеш свободен, сбъркан ти е генът, чипът, датата и мястото на раждане и няма възмездие нито за политическите лъжи, кражби и убийства, нито за подлостта, оскотила две поколения, нито за днешните и бъдещи грабежи. Вината и невинността са относителни и се мерят в пари, а ти живееш много на изток от рая.
Това е лъжа. И лъжата, повторена сто пъти по един милион телевизора, не става истина. Нито истината става по-малко вярна, ако е казана и от един човек само. Само малко по-бавна. А истината е, че излишна и вредна е само властта и държавата и пътят към свободата задължително минава през възмездието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.