Война, еволюция и революция

печат
Войната, еволюцията и революцията са в постоянен конфликт една с друга. Войните в човешкото общество са били винаги разрушителни и опустошителни – сълзи, глад, смърт и пълна разруха. Последните са били винаги продукт и мръсно дело на държавния и черковно богопомазан безнравствен елит. През многовековното човешко окаяно съществование, горните одържавени убийци винаги са възпирали всякакъв вид човешки прогрес, в името на остарелия отдавна държавен патриотизъм и религиозен фанатизъм. Ние, от старото поколение, сме свидетели на Втората световна война и нейните разрушения и десетки милиони невинни жертви. На следващите поколения също не са спестени същите отвратителни скръбни преживелици – геноцид, хуманитарни катастрофи и братоубийствени кръвопролития в уж деколонизирана Африка и Близкия Изток, създавани, провокирани и подкрепяни винаги от силните на деня държави.
Еволюцията би постигнала колосални чудеса на човешкия прогрес и творческа мисъл, ако не беше възпирана, задушавана в черупката на двете вековни властващи октоподни йерархии на смъртта, с техните хиляди крепителни институции – физически и морални, манипулиращи и експлоатиращи човешкото самозаробило се овнешко общество. Минали и днешни мародерски империи от всякакви цветове и видове, диктатури, рамо до рамо със средновековните инквизиторски останки – днешните църковни йерархии – за наше нещастие и срам още се гаврят и сковават еволюционната съдба на човечеството – движението към истински прогрес и свобода.
Революцията е сърцето и душата на човешкото угнетено общество, вечен страх и кошмар за властващия елит. Тя винаги идва в най тежките моменти на безпътица в човешкия живот, когато моралните и физическите страдания станат непоносими, когато човешкият гняв за отнетото право на достоен живот надделее и се изправи открито против всякакъв вид власт. Човешкото минало е изпълнено със стотици, ако не хиляди бунтове и революции, все в името на свободата и правдата. Анархистите са в първите редици на всеки бунт за свобода. За съжаление вътрешните реакционни сили с подкрепата на чужди супердържави са успявали да потопят в кръв и пепел народните революции.
През 1917-1918 година руският народ с изградените от самия него народни свободни съвети на анархистически принципи въстана против царския абсолютизъм за истинска свобода. Световната работническа класа беше още зашеметена от Първата световна война. Великите сили в панически страх изолираха народната революция, изпратиха социалдемократа Ленин със специален влак в Русия, с единствената цел да предотврати световна социална революция. Този агент и убиец не пожали сили, чевръсто приобщи анархокомунистическите народни лозунги за свобода и равенство, промени името на партията си от социалдемократическа на комунистическа и като осигури пълна безнаказаност на армията чекисти-главорези, успя да разруши отвътре великата народна революция. Превърна съветите от свободни организации в партийни ядра, ликвидира всякаква опозиция, както махновската украинска народна анархистка армия, така и всички анархистки организации в Русия и други противници на еднопартийната болшевишка диктатура.
Подобна беше съдбата на поведената изнесена от анархистите Велика испанска революция 18 години по-късно, в която болшевиките също изиграха своята гнусна роля – само диктаторът имаше различен цвят, но не и методи.
Всички земни елити осъз­наха, че за да се унищожи всякакъв зараждащ се бунт за свобода, е необходимо пълно морално и физическо унищожение на анархистите. Те трябва да бъдат представени като „хора на утопията и безредието“ – епитети, поети и втълпявани всекидневно от проститутките медии и политическите хермафродити.
Анархистите също извлякоха своята поука от неуспеха на революциите. Постоянни, спонтанно организирани преки акции по всички краища на света, здрави връзки между всички организации, готови за общи революционни действия.
Заспалият гигант народ се разбужда. Социалната революция ще бъде неговата последна разправа с всички защитници на мрака.
Златко Златков,
Нова Зеландия

Остави коментар

 • Много запламеняващо уважаеми Златко Златков – патоса Ви почти се доближава до този на Ленин. Поучителния тон, преправките на история и грамадните обобщения също са похвати на известни популисти/политиц и въобще добре,че сте анархист и поне не се стремите към власт.(Макар че в историята има примери за невероятни промени) И аз мечтая за всенародна революция но тя няма да стане с гръмка пропаганда. Зачетох се защото очаквах смислени изложения и съвсем не с намерението да очерням, но се оказа че Свободна мисъл  е пълна със „свободни съчинения“ ))))

 • За какви свободни съчинения става въпрос? Човекъа е направил ОБОБЩЕНИЕ на вижданията си.  Ако имате нещо по-добро напишете една дописка до вестника да я прочетат повечко хора!

 • Наистина, и по-рано съм писал, който има претенции върху съдържанието на  вестника, винаги може да предложи алтернативно съдържание. Критики от типа „вие сте боклуци“ не помагат на никого.

 • Когато страх настъпи всички бягат и се крият,
  там където вечен мрак е и светлина не иде!
  Защо бе Златко България забрави, която първа е
  сред земите вечни! Нима нещо страшно те очаква,
  когато във земя живееш и тя излъчване си има!!!!!

 • Позволете ми да не се съглася. Всеки има право на лично мнение – моето, макар и остро, беше съзидателно – ОБОБЩЕНИЕТОто е чиста ПРОПАГАНДА(лично мнение) и положително не е „анализ“, в което се изразява „критиката“ ми към редакционния съвет – направете раздел лични мнения. За тясно-еднозначното тълкуване на думи струва ми се няма смисъл да пиша. Сърдечно благодаря за по(д)каната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *