Хем убиваш, хем печелиш пък и съвсем легално и задължително дори

От изследването, което направих във Facebook, се оказа, че много българи подкрепят присъствието на български войници в Афганистан.

От изследването, което направих във Facebook, се оказа, че много българи подкрепят присъствието на български войници в Афганистан.

Един дори пише:

Хорaтa там имат нужда от тях. Ако не са нашите, местните ще паднат отново под потисничеството на талибаните, а те са некултурни и егоистични диваци. Ние с пущуните и таджиките имаме родствени връзки, мисля, че e редно да защитим нашите братя. На война винаги има ранени, абе, както казват американците, „Freedom is not free“ (Свободата не е безплатна, б. ред.).

А? Я пак? Този разбира ли нещо? Не, имам предвид той дали съзнава какво говори, или му се отразяват много американските филми? Това момче явно много ще го харесат „Сивите вълци“ с тяхната доктрина за пантюркизъм. Един добър начин да изкараш пари е да се биеш в Афганистан, осъществявайки по този начин договора, който има България със САЩ, т. е. страната ни да дава евтини войници, които са готови да умрат за по-малко долари. И американските войници са готови, но за повече плащане.

Друг читател казва:

Американците – „освободители“? Глупости!!! Когато те „освободят“ Афганистан, ще дойдат други да ги освободят от американците. А нашите момчета, те просто отиват там за пари. Малцина ги интересува каква е всъщност ролята им в цялата схема. Те просто живеят на ръба, за да могат после да осигурят семействата си и да живеят достойно. Афганистан, Ирак, Иран, Босна… – какво значение има, стига да се плаща… Тъжно…

Не бих могъл да го кажа по-добре. Тъжното е фактът, че за пари няма проблем да се убива когото и да било. Да се водят чужди войни. Да се умира вместо някой друг. Да пазиш летища вместо някой друг и т. н.

Още по-тъжно е, че мнението на хората така е обработено, че голяма част вярват в искрената мисия на НАТО да освобождава Афганистан от каквото и да е било. Един вид нашите войници трябва да бъдат избивани, защото така е правилно и това искат нашите съюзници.

Нека кажем колко ще плати правителството, но не на войниците, а на оръжейните корпорации,като „Юрокоптер“ и „Аления“ – 257 млн. лева. Малко ли изглеждат? Това са пари, които отиват за въоръжаване, за убиване на жители на друга страна и явно малко хора имат против. Все пак убиваните ще бъдат гадни ислямисти. Най-пошлото е голямата реклама на всичко това – да си професионален войник, да ходиш на мисии и да стреляш като в Counter Strike. На всичкото отгоре ще вземеш и пари. Кеф!

Като освободим Афганистан, какво ще правим? Ще си ходим от страната и ще се върнем да си копаем градините. САЩ ще разположат повече бази, по-големи оръдия, повече местни войски и ще вземат ресурсите на Афганистан, колкото ги има. Ние ще сме си тук и тъкмо ще сме изхарчили остатъка от парите, които сме получили за убийството на няколко талибана. Предлагам самият Аню Ангелов да замине и да се бие за свободата на Афганистан, вместо войниците от българските градове и села. Да видим колко им пука на управляващите от всичко това. През 2009 г. казаха, че няма да пращат още войници, а какво стана?

Все повече чужди войски напускат Афганистан. Холандия и Великобритания категорично отказват да пратят нови войници. Защо го правят? Защото не им пука за войните на САЩ. И на нас също не би трябвало да ни пука.

Един войник от армията в Афганистан получава средно 200 долара. Талибаните плащат повече от 400. Предлагам, щом е за пари, да се присъединим към армията на талибаните – оферта, която вероятно ще се сблъска с вътрешния глас, който ще ни подскаже: „май не се сражаваме на правилната страна, а?“

Руслан Трад

ruslantrad.wordpress.com

print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *