25 години Свободна мисъл

печат

Вестникът ни навърши четвърт век

Оцеля през годините, докато множество партийни и „профсъюзни“ парцали, чиито заглавия не заслужават споменаване, отидоха в небитието.

Като цяло българската преса пожълтя и спомогна за това читателите ѝ да не уважават граматиката, да не се стремят да се изразяват разбираемо, да не изказват сложни мисли и изобщо – мисли извън клишетата на „новото време“.

На този фон вестникът на Федерацията на анархистите в България не просто оцеля, но и се разви, стана по-добър като вид и съдържание. Който не може да се закичи с постижения, обикновено се украсява със скромност. Ние имаме постижения, но ни чакат и още много усилия, за да разширим читателския си кръг, да надмогнем пропагандата на несвобода, представяна като свобода, на неравенство като „естествено състояние“, на подмяната на справедливостта с „правосъдие“, на покорството пред „елита“, който се състои от най-лошата пяна на народа ни, на подражателството на простаци и мерзавци, които след падането на режима на БКП направиха всекидневието ни още по-мрачно, грубо и гнусно, въпреки неуморното му лустросване с рекламни плакати и показното богатство на единици пред мизерията на милиони.

Ние оцеляхме и продължаваме това, което сме възродили от традициите на просветата и борбата за човешко достойнство.

Честито! •

Редколегия СМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *