Антифашизъм или отчитане на дейност?

В редакцията се получи следното писмо с въпрос, който считаме за валиден. Надяваме се да успеем да представим отговор в някой от следващите броеве на вестника.

В юлския брой пуснахте новина, че за втори път се провел „антифашистки турнир“. Нека! Неофашистки групички хулиганстват безнаказано върху цигани, гейове и всякакви други, ненормално и нормално изглеждащи хора. Няма лошо да срещнат някакъв отпор от жертвите.

Аз обаче не съм гей, нито циганин. Като видя хулиганчета с кубинки и бръснати глави, гледам да не ги дразня и общо взето нямам проблеми с тях.

Имам далеч по-сериозен проблем с професионалните биячи. Парите ми стигат за храна и жилище, връзвам двата края, но всяко разпускане се наказва. Спестих си билет в градския транспорт – веднъж, дваж, на третия път ме налазиха двама контрольори и когато отвърнах на юмруците им с шамари, полицията ме закопча. Работя до късно вечер и въпреки че си лягам към 2-3 часа през нощта, новата смяна биячи, застъпили мястото на мутрите от 90-те, успяват да ме събудят сутрин към 7, пускайки си музика на връщане от баровете. Нищо не мога да им кажа, защото са банда и живеят в моя вход. По улицата, в магазините, в заведенията, във всякакви учреждения, дори в училищата и по градинките се напълни с камери и охранители, които ни дебнат да не стъпим накриво. Първото нещо, което правят те, когато опитаме да сторим нещо непозволено, е да ни респектират физически. Второто – да ни посегнат. Същите тези хора понякога посягат и на неонацистките групички, когато сгазят лука – това прави ли ги антифашисти? Те участваха ли в антифашисткия турнир?

Искам да кажа, вие често говорите, че преходът бил фалшив, че пак същите са на власт. Не бяха ли те комунисти и антифашисти? Не са ли днес капиталисти? Ако е така, ако вчерашните комунисти днес са отново на власт, ако всички тия, които изброих по-горе, ни бият, арестуват и тъпчат заради тях, не е ли по-правилно да се направи един антикомунистически турнир? Или, нека е по вашему, антиболшевишки и антикапиталистически турнир? Да се знае кой е за бой. Иначе става „битият – бит, ситият – сит“, а партийното мероприятие – проведено. •

print

(2) коментара

  • Не само отчитане, но и крадене на средства от евреи, като търсенето на осведеоменост зад граница не е проблем най-накрая. Старата схема с корумпе в ерейското посолство не работи!

    • Не се безпокой, никое посолство не дава пари за подобни турнири… просто са твърде маргинални 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *