Бюлетина № 0: Изборен бойкот

печат

8bffed9b53d86e3f43247ead09a18e30За какво гласуваме?

Гласуваме, за да ни управлява поредната партийна банда мошеници, за наша сметка.

Защо гласуваме?

Защото вярваме на бандата мошеници с власт, че те ни управляват „за наше добро“.

Защото вярваме, че избираме „най-добрите и най-умните“, защото се съгласяваме, че сме глупави и некадърни сами да решаваме проблемите си, да си поставяме задачи и да ги осъществяваме.

Защото вярваме, че без избори ще има гражданска война с много жертви и прокудени от страната.

Наистина сме глупави, щом вярваме на всичко това.

Глупави сме, щом вярваме, че „който не гласува, оставя друг да решава“ – като гласуваме, ПАК ОСТАВЯМЕ ДРУГ ДА РЕШАВА – този, за когото сме гласували.

Глупави сме да вярваме, че само трябва да гласуваме за „правилния човек“. И най-правилният не прави друго, освен да изпълнява ролята си в обслужването на държавната машина. Ако не я изпълнява, отпада, ако изобщо попадне на място, от което да влияе как да се държи държавата с гражданите си. Предизборната система пресява кандидатите така, че да отхвърли онези, които биха могли нещо да променят. Допуска до избори единствено онези, които ще запазят основните принципи на системата. Тези принципи казват: формалността е всичко, личността е нищо; правата са за богатите, задълженията – за бедните.

Глупави сме да вярваме, че представителната система е „демокрация“. Тя е олигархия – власт на малцинството. Това малцинство разполага с достатъчно ресурси (отнети от мнозинството), за да контролира така наречените „избори“, резултатите от които са винаги едни и същи: на власт идват представители на привилегированото малцинство. От време на време малцинството издига „нови лица“ от средата на фактически обезправеното мнозинство. Нова версия на еничарство – издигнатите не се опитват да защитават интересите на своята среда, те вече са прегърнали „другата вяра“, подсладена с материални придобивки.

Предстои поредният кръг измама – управляващите инвестират над 50 МИЛИОНА НАШИ ПАРИ в това да получат нов срок на безконтролно властване, при което ще се разпореждат с ВСИЧКИТЕ РЕСУРСИ НА СТРАНАТА, на послушните ще дават много, на пасивните ще позволяват да се бъхтят, на непослушните ще пречат, а ОТ ВСИЧКИ ЩЕ ВЗЕМАТ ПАК И ПАК.

ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН това да престане, всички хора да имат управление в техен интерес, е да управляват те самите. Пряката демокрация е истинската „власт на народа“, „власт на всички“.

До пряка демокрация не се „дораства“ теоретично, чрез спазване на правилата на олигархията. Пряката демокрация се учи и възниква при практикуване – като прохождането на дете, научаването на езика, плуването, карането на велосипед, всичко се учи с практика.

ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ОБАЧЕ, е необходимо ДА ПРОВАЛИМ ЛЪЖАТА „ИЗБОРИ“ за опресняване на олигархията. Щом олигархията се кълне, че управлява от наше име и иска нашето мнение, да им покажем мнението си:

БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ

или гласуване с невалидни бюлетини. Лишаването на системата от легитимност (съгласие на населението със законите) обаче ще е едва ПЪРВАТА СТЪПКА по пътя към самоуправление, в което понятието „справедливост“ няма да е лишено от смисъл, а „свободата“ няма да е празен звук.

БОЙКОТИРАЙ ИЗБОРИТЕ – НАПРАВИ НЕЩО ЗА СЕБЕ СИ!

БОЙКОТИРАЙ ИЗБОРИТЕ – ПОКАЖИ НА ОЛИГАРСИТЕ КОЙ Е СТОПАНИНЪТ НА ТАЗИ СТРАНА!

БОЙКОТИРАЙ ИЗБОРИТЕ – ЗАСЛУЖИ СВОБОДАТА СИ! •

СМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.