Чакаме те в огъня на съпротивата!

печат

Представители и бюрократи на мултинационалните капиталистически компании ще дойдат в Истанбул на 6-7 октомври за годишната среща на Световната банка и Международния валутен фонд, където ще вземат решения как да почернят живота на милиарди хора.
Опитът убедително доказва, че Световната банка и политиката на МВФ не са създали нищо освен немотия и експлоатация и не могат да създадат нищо друго (Аржентина, Ямайка, Нигерия, Кения и т. н.). Те са основните виновници за пропъждането на бедните хора от жилищата им и окупирането на жизнено важни ресурси като водата и земята от шепа компании, за закрепостяването в производствени вериги на глобалните корпорации.
13 000 куки и други въоръжени сили, на които е платено да ги защитават, ще бъдат срещу нас през тези дни. Вероятно ще ни разкажат играта. Ще ни преследват и излавят, ще блокират пътища, ще спират и прибират наред.
Да им разкажем играта и ние! Нека нашият огън да стане техният кошмар!
Искаме да организираме концерти, семинари, изложения, представяния на филми, беседи и други акции срещу МВФ и Световната банка между 1 и 8 октомври. Ще бъде осигурен подслон за пристигащите от други страни и градове. Хората, които искат да участват в подготовката и организацията, могат да се свържат с нас на адресите за контакт по-долу. Хората, които искат да получават редовна информация за подготвителната фаза, могат да посетят сайта, който периодично ще обновяваме.
В огнените дни на съпротивата всички се надяваме да извисим международната солидарност!
Автономия на хората срещу глобалния капитал!

direnistanbul.wordpress.com (на турски)
resistanbul.wordpress.com
(на английски)
имейл:
direnistanbul@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.