Голямото увеличение

печат
От 1 юни т. г. властта увеличи пенсиите на оцелелите по чудо от кризата. Такова увеличение – каза финансовият министър-кожодер – от 33 (словом тридесет и три) стотинки на ден, не е раздавано никъде по света.

Нашите бедняци получават ежедневно, колкото евродепутатите ни месечно, само че първите в стотинки, а вторите в хилядарки. Представляващите ни в Европейския парламент получават заплати в размер на 16 500 евро или на 33 000 лева. Такива „европейци“ сме ние, българските граждани – за едни стотинки, за други хилядарки. Такава е съдбата на робите, определена им от капиталистическите злодеи – властници и богаташи. В България произволно определяните бонуси, премии, самонаграждавания и командировки са за сметка на заплатите и пенсиите на трудовите хора. Всичко става напълно законно пред очите ни. Както големите заплати, така и мизерните стотинки са резултат от гласуваните у дома и в Брюксел „реформи“, при които „отговорните народни избраници“ и бюрократи са на първа линия за голямото лапане, а нашего брата „трябва да има още малко търпение“, ако разбира се, междувременно не отпътува скоропостижно „в отвъдното“. Президентът Петър Стоянов потупваше бабите по гърба и им казваше: „Жал ми е, че са ви малки пенсиите, но ще трябва да почакате още малко!“ Оттогава го смениха още двама президенти: вторият – „коалиционен“ и доносник на ДС, а третият – успешен „гербов“ бизнесмен. Техните обещания бяха същите.

Изглежда „малкото време“ ще се проточи цял век. Търпете работници и пенсионери! Нали вие сте си ги избрали и овластили, за да могат да се мерят с европейските и световни гангстери – властници и собственици на капитали и имоти. Такива са правилата на капиталистическата „игра“ и колкото и да ви е тъжно, мили хора, тя се играе, ако не с вашата най-активна помощ, то поне с безкрайното ви… овчедушие. Вече трета година сте като ударени с мокър пищимал по главата от непрекъснатото увеличение на цени на стоки и на услуги, високи преки и непреки данъци, които отнемат 30% и повече от мизерните ви „приходи“. Това също е резултат от плодотворната дейност на вашите избраници – законодатели и властници, които въпреки кризата, не се лишават от нищо, корумпирани са до мозъка на костите си и чиито „странични приходи“ надвишават многократно техните заплати и „безплатни“ привилегии. Видели ли сте, бедни ми читатели, беден властник? Няма и да видите – те плячкосват през мандатите си – на власт или в опозиция – толкова, че и правнученцата им ще бъдат свръхосигурени! Не забравяйте никога, че всеки път, когато влизате в стаичката с урната, вие узаконявате грабежа им. Всеки избран от вас злодей получава годишно минимум по 250 хиляди лева, което прави скромния милион за мандата им, който вие сте легитимирали със собствените си гласове. Преди новите избори сигурно ще ви подхвърлят поредните трохи – не от пищната им трапеза, а от събраните от вас данъци. С вашата пита отново ще ви позволят да си направите майчин помен. Няма значение кого ще „изберете“! Ако не сте се уверили в това през последните две десетилетия, през които вашите „различни“ властници си разменяха над десет пъти задниците в министерските и депутатски кресла, и ако не сте се поучили от собствения си опит, така ще бъде и на стотния път, с което ще докажете, че мозъците ви са закърнели. •

Благой Радев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *